Události Outlastu I a II překlene komiks
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Události Outlastu I a II překlene komiks

Události Outlastu I a II překlene komiks

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 4. 2016 12:31 1
Reklama

O víkendu jsme tu měli první dvě videa z hororu Outlast II. Hra se představila na akci PAX East, ale během oficiálního streamu na Twitchi jsme se o ní dozvěděli další zajímavé detaily.

Spoluzakladatel kanadského studia Red Barrels Phillippe Morin a scénárista JT Petty prozradili, že hlavním hrdinou hry bude kameraman, který vyšetřuje záhadnou vraždu neznámé ženy. Helikoptérou se vydá do kaňonů v Arizoně. Ale vrtulník havaruje a když se hráč v kůži ústředního protagonisty probouzí, pohřešuje navíc svou manželku a společnost mu naopak dělají obyvatelé vesnice ležící v ústraní, kteří věří, že se blíží konec světa.

Philippe Morin zdůraznil, že jde v Outlastu II znovu víc o prožitek a emoce než o hratelnost a klasické mechanismy. Přesto studio Red Barrels údajně pročetlo množství ohlasů na první díl a pokouší se ty nejčastější připomínky při práci na pokračování zohlednit. Týkat se to má například umělé inteligence, která je mnohem komplexnější a vývojáři ji od základu přepsali.

Události mezi prvním a druhým dílem pomůže překlenout komiks, který dále rozšíří universum hry. Phillippe Morin potvrdil rovněž domněnku, že se tvůrci zajímají o VR technologie. S nástupem prvních headsetů už vývojáři zkoumají tyto možnosti a nevylučují, že se po Outlastu II pustí do nějaké VR hry. Docela dobře by to mohla být úplně nová značka, stejně jako VR update pro Outlast, případně nějaký úplně nový virtuální Outlast.

Autoři ale znovu připomněli, že studio Red Barrels je velmi malé a tvoří jej necelé dvě desítky lidí. Nemohou si proto dovolit dělat na dvou projektech současně. Outlast II vyjde už letos na podzim pro PC, PS4 a Xbox One. A pak se uvidí…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama