BF4 hraje o polovinu více lidí než Battlefront
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BF4 hraje o polovinu více lidí než Battlefront

BF4 hraje o polovinu více lidí než Battlefront

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 4. 2016 11:14 29
Reklama

Navzdory tomu, že multiplayerová akce Star Wars Battlefront od DICE vyšla teprve loni na podzim a Battlefield 4 už v říjnu 2013, těší se poslední regulérní díl válečné série mnohem větší popularitě než dlouho očekávaný comeback na bojiště Hvězdných válek.

Podle údajů, které se podařilo vydolovat ze statistik hráčů na serverech EA, je ale Battlefield také mnohonásobně populárnější než spin-off Hardline z března 2015 od studia Visceral Games. Jakkoli se určitě najde mezi čtenáři jen málo lidí, které by překvapilo, že se policejní Battlefield zrovna netěší největší popularitě, skutečnost je mnohem horší než představy. Hardline je totiž totiž mezi aktivními hráči jen o fous oblíbenější než Battlefield 3, který dorazil na trh už na podzim 2011 ještě pro minulou generaci konzolí a PC.

Se zajímavými statistikami se pochlubil web BF4Central. Battlefield 4 podle něj hraje pravidelně asi 125 tisíc fanoušků. Není proto divu, že se vývojáři věnovali podpoře čtvrtého Battlefieldu tak dlouho. Na straně druhé pak Hardline momentálně živoří se základnou přibližně 25 tisíc aktivních hráčů, přičemž v březnu oslavil teprve první narozeniny. Battlefront má v průměru přibližně 80 tisíc aktivních hráčů během 24 hodin. Nutno podotknout, že bychom však v jejich řadách našli mnohem víc svátečních hráčů, kteří ke hře neusedají tak často jako hardcore komunita BF4.

Battlefront má na kontě přes 13 milionů prodaných kopií, Battlefiled 4 pak více než 7 milionů. Jak je ovšem vidno, nezáleží jen na tom, kolik lidí si hru koupí, ale také kolik jich zůstane titulu věrných. Battlefront čelil bezprostředně po vydání kritice kromě jiného kvůli hubenějšímu obsahu, ale v tomto směru došlo díky řadě bezplatných updatů i prvnímu placenému DLC ke slušnému pokroku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama