13 % hráčů neporazilo v DSIII prvního bosse
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 13 % hráčů neporazilo v DSIII prvního bosse

13 % hráčů neporazilo v DSIII prvního bosse

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 5. 2016 09:01 31
Reklama

Pokud považujete achievementy na Steamu za přiměřeně relevantní zdroj informací o tom, jak si hráči počínají v koupených titulech a jak jsou úspěšní, globální statistiky z PC verze Dark Souls III vás velmi pravděpodobně hodně překvapí.

Můžete to přičítat statistické chybě, faktu, že řada lidí nemá na hry dost času, anebo skutečnosti, že část zákazníků Dark Souls III ještě ani nemusel pořádně zapnout. Každopádně data ze Steamu tvrdí, že více než 13 procent hráčů ještě neporazilo ani prvního bosse, kterým je Iudex Gundyr, Na něj přitom narazíte přibližně už po 15 minutách. Skoro 10 procent majitelů hry na PC se pak dokonce nedostalo ani k tomu, aby zapálili první bonfire, prozrazují statistiky achievementu Enkindle.

Pohled do globálních statistik napoví i to, jak postupně hráči odpadávali a jak daleko se zatím prokousali. Akční RPG od studia FromSoftware vyšlo na západních trzích už skoro před měsícem. Za tu dobu se pouhému 1,1 procenta hráčů podařilo získat všechny prsteny. Úplně všechny achievementy pak posbíralo necelé procento PC hráčů. Globální statistiky z Dark Souls III na PC a raritnost jednotlivých trofejí můžete podrobně prostudovat přímo na Steamu.

Pokud jde o to, jak si pokračování hardcore série vede z hlediska prodejů, společnost Bandai Namco se pochlubila, že Dark Souls III už mají na kontě 3 miliony kopií odeslaných do obchodů. Z toho přibližně 1,5 milionu připadlo na Severní Ameriku, jeden milion na Evropu a půl milionu kopií putovalo do Asie. Celá sága pak pokořila metu 13 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama