Disney končí s velkými hrami, ruší Infinity
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Disney končí s velkými hrami, ruší Infinity

Disney končí s velkými hrami, ruší Infinity

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

11. 5. 2016 07:51 10
Reklama

Myšák Mickey se stahuje z pole vydavatele konzolových her. Společnost Disney oznámila, že již nebude pokračovat ve vývoji a vydávání her ze série Disney Infinity, která představuje její jediný velký titul.

Disney Infinity byla odpověď společnosti na sérii toys-to-life her Skylanders od Activisionu. Kromě softwaru série zákazníkům prodávala i postavičky, které pomocí NFC čipu a speciální podložky otevíraly ve hře obsah. Od vydání v roce 2013 však prodeje her i příslušenství klesaly a zjevně sérii ani nezachránila nejnovější generace věnovaná Star Wars.

Již v březnu Disney naznačilo, že zpomalí ve vývoji své série her a hraček, ale finanční výsledky asi byly horší, než se předpokládalo, a vývoj byl kompletně ukončen. Disney si tak do druhého kvartálu 2016 připíše ztrátu 147 milionů dolarů především za neprodaný inventář a propustí na 300 zaměstnanců z vývojářského studia toys-to-life série Avalanche Software.

John Blackburn, vice prezident Disney, napsal ve článku na oficiálním blogu, že do budoucna se Disney bude už jen soustředit na licencování svých značek, ale hry pro konzole už nebude přímo vyrábět a vydávat. Her ze série Star Wars se tedy rozhodnutí společnosti nijak nedotkne - stále zůstávají v péči EA. Disney také zůstane velkým hráčem na trhu mobilních her.

Tento měsíc Disney Infinity 3.0 ještě dostane plánované postavy z filmu Alenka v říši divů: Za zrcadlem a v červnu playset z filmu Hledá se Dory. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama