Star Trek Online přilétne na konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Star Trek Online přilétne na konzole

Star Trek Online přilétne na konzole

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 5. 2016 11:27 7
Reklama

Vývojáři z týmu Cryptic Studios společně s vydavatelem, kterým je společnost Perfect World Entertainment, oznámili, že free-to-play MMO Star Trek Online zamíří po mnoha letech konečně také na konzole. Stane se tak letos na podzim.

Že to ale trvalo. Na hře původně v letech 2004 až 2008 pracovalo studio Perpetual Entertainment. Posléze vývoj převzal tým Cryptic Studios a o konzolové verzi se přitom vývojáři zmiňovali ještě dlouho předtím, než Star Trek Online v únoru 2010 konečně vyšel. Jenže od té doby uplynulo už více než šest let a ačkoli hra jako taková si vede velmi dobře, z plánů na porty pro Xbox 360 a PlayStation 3 časem úplně sešlo.

Mezitím se na trhu objevila nová generace konzolí, a tak se museli hráči spokojit s tím, že v březnu 2014 vyšla alespoň dlouho odkládaná verze pro Mac, kterou autoři slibovali společně s konverzí pro Linux rovněž od chvíle, kdy se titulu ujali. Nicméně podpora počítačů od Applu kvůli problematickému vývoji k nelibosti velké části uživatelů skončila letos v únoru, čímž hra utrpěla nepříjemnou ránu. A verze pro Linux? Z té sešlo úplně.

Přitom od přechodu na free-to-play model v lednu 2012 se Star Trek Online pravidelně umisťuje v žebříčcích nejoblíbenějších MMO tohoto druhu. Už v lednu 2014 se mohl pochlubit 3,2 milionu aktivních účtů. Jak je na tom přesně dnes, bohužel nevíme, ale nyní se konečně chystá na dlouho odkládanou expanzi. Sci-fi kombinující vesmírné bitvy a pěší mise zasazené do 25. století, 30 let po událostech filmu Star Trek: Nemesis, totiž míří na konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Na konzolích přistane Star Trek Online na podzim a jedná se o jeden z dárků fanouškům k 50. výročí tohoto fenoménu. Vývojáři slibují, že kompletně přepracují ovládání hry, které dnes využívá v podstatě celou klávesnici, aby bylo možné hru pohodlně ovládat jen na gamepadu s pouhými dvanácti tlačítky. Vedle ovládání se má ale výrazného upgradu dočkat také vizuální zpracování. Přepracovaný engine nabídne lepší především osvětlení. A změny se přirozeně nevyhnout ani uživatelskému prostředí.

Star Trek Online se dočkal mnoha expanzí, jejichž prostřednictvím se významně rozšířil virtuální vesmír i jeho možnosti. Ve hře se také objevila řada seriálových hvězd, které si zopakovali své slavné role. Kromě jiného to byli třeba představitelé Sedmé z devíti, Neelixe, Holodoktora, Worfa nebo Tuvoka. Svůj hlas hře propůjčil také dnes už zesnulý Leonard Nimoy. A hra se neustále rozšiřuje. Ostatně jen krátce před konzolovými verzemi byla oznámena expanze Agents of Yesterday, která rovněž připomíná 50. narozeniny Star Treku. Ta hráče zavede do kulis původního seriálu ze 60. let, který se odehrává ve 23. století. Toto rozšíření vyjde už v létě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama