GT Sport nebude mít dynamické počasí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GT Sport nebude mít dynamické počasí

GT Sport nebude mít dynamické počasí

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

30. 5. 2016 08:35 6
Reklama

Navzdory předpokladům se Gran Turismo Sport bude muset obejít bez proměnlivého počasí a denní doby. V rozhovoru pro GTPlanet to potvrdil šéf vývoje Kazunori Jamauči. Nový díl se tak bude muset obejít bez dvou oblíbených prvků, které si hráči v Gran Turismo 6 pochvalovali.

Jamauči prozradil, že jeden z důvodů, proč se rozhodli dynamické proměny závodu odstranit, bylo nerovnoměrné zastoupení efektních prvků po všech tratích. Dynamické počasí a denní doba byly přítomné pouze na vybraných tratích a ne plošně. V GT Sport se vývojáři rozhodli věnovat technické stránce, kterou by proměnlivé podmínky nepříznivě ovlivňovaly.

Pro Jamaučiho je "kvalita" v přímém rozporu se "svobodou" a zvýšení jednoho zapříčiní snížení druhého. Aby zajistili lepší podobu hry, museli vývojáři omezit volnost hráčovy volby v jiné oblasti."Rozhodli jsme se nemít tentokrát při závodech přechody, abychom zajistili framerate a kvalitu obrazu při závodu," vyjádřil se Jamauči a dodal: "Hráč si bude moci všechno nastavit před závodem. Takže stále budete mít závody v noci, ráno, při východu a západu slunce, a tak dále."

Omezení hře dovolí kromě lepšího frameratu i další novinku. Poprvé v sérii by v závodech mělo zároveň soupeřit dvacet vozidel najednou. Jamauči navíc neříká ne dalšímu posunutí tohoto limitu, ale o tom se bude rozhodovat, až po vydání hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama