Ueda: "Plánovali jsme kratší vývoj"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ueda: "Plánovali jsme kratší vývoj"

Ueda: "Plánovali jsme kratší vývoj"

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 6. 2016 08:24 1
Reklama

The Last Guardian je jedním z těch titulů, které pesimisté dávno označili za vaporware. Nakonec se však vše v dobré obrátilo a hra snad konečně po sedmi letech od oznámení dorazí na pulty obchodů. Fumito Ueda se v rozhovoru pro IGN rozpovídal o vývoji a jeho úskalích.

Podle Uedy měla mít hra daleko kratší vývojový cyklus, což asi není příliš překvapivé. „Říkali jsme si, že vývoj Ico a Shadow of the Colossus trval příliš dlouho a chtěli jsme vytvořit něco dobrého v kratším časovém úseku. To, že to nakonec bude trvat tolik let, jsem absolutně nečekal,“ prozradil Ueda. Dále uvedl, že by rád mluvil o všech potížích, co jej během vývoje potkaly, zatím je však příliš mnoho detailů, které ještě nemůže prozradit.

The Last Guardian byl původně oznámen na E3 2009 s očekávaným datem vydání v zimě 2011. Hra byla nakonec posunuta společně s HD remastery ICO a Shadow of the Colossus. Ueda mezitím opustil japonskou odnož Sony Computer Entertainment a na projektu se podílel jako externí vývojář. Po několika letech, kdy se hra neobjevila na žádné z výstav a nebyly o ní žádné nové informace, dospěla většina herní obce k názoru, že byl vývoj uložen k ledu, což ale bylo Sony při několika příležitostech velmi důrazně popřeno. Naděje umírá poslední, ale z The Last Guardian se stal podobný příklad, jakým je třeba bájná hra Agent od studia Rockstar. Na loňské E3 byla ale všem spekulacím učiněna přítrž a hra byla po dlouhých letech nejistoty znovu představena.

Fumito Ueda přiznává, že byl zpočátku zklamaný z rozhodnutí přesunout vývoj na novější platformu, tedy PlayStation 4. „Když se na to dívám teď, jasně vidím, že trh pro PlayStation 3 je mnohem menší a PS4 je tím hlavním hráčem, takže jsem rád, že má hra bude exkluzivitou právě pro ni. Když ale toto rozhodnutí padlo, bylo pro mě poměrně těžké se s tím smířit, protože jsem chtěl hru vydat dříve.“ 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama