Grafika MGS3: originál vs. automat pačinko
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Grafika MGS3: originál vs. automat pačinko

Grafika MGS3: originál vs. automat pačinko

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 6. 2016 13:27 12
Reklama

Jestli existuje alespoň náznak něčeho pozitivního na věci tak smutné, jako je oznámení pačinko automatu Metal Gear Solid: Snake Eater, pak jde jednoznačně o vylepšené záběry ze třetího dílu.

Při pohledu na upoutávku, která se pochlubila několika vylepšenými filmečky inspirovanými původní hrou z roku 2004, se okamžitě fanoušci zasnili, jaké by to bylo, kdyby se toto dobrodružství dočkalo namísto hazardního automatu plnohodnotného remaku. Hra původně vyšla pro PlayStation 2 a posléze se dočkala HD remasterů na Vitu, PS3 i Xbox 360 a reedice pro handheld Nintendo 3DS. Navzdory tomu, že i dnes vypadá originál překvapivě dobře díky svému nezaměnitelnému pojetí a jedinečné stylizaci, není těžké si představit, jak úžasně by mohla sovětská mise vypadat, kdyby ji skutečně v budoucnu poháněl Fox Engine, který Konami vyvinulo ve spolupráci s Kojima Productions.

Cross-platformový engine, který funguje na starých i nových konzolích, se začal vyvíjet v roce 2008, ihned po vydání Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Jako první jej využil překvapivě sportovní titul - Pro Evolution Soccer 2014. Stejná technologie poháněla i další dva ročníky fotbalu od Konami, hratelný teaser Silent Hills a pochopitelně také Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a prolog s podtitulem Ground Zeroes. Budoucí využití enginu je ale nejisté a byla by velká škoda, kdyby zůstalo jen u fotbalu a pačinko automatů, nebo s ním Konami úplně skončilo. Leccos tomu ale nasvědčuje. Už loni na podzim firmu opustil Julien Merceron, který měl vývoj technologie na starost.

My se můžeme alespoň zasnít a pokochat se srovnávacími záběry, které ukazují filmeček v enginu původního Snake Eatera a jeho novou podobu z automatu, kterou mnozí označují právě za práci Fox Enginu, což však nikdo oficiálně nepotvrdil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama