Mody do F4 pro XO se uvolňují bez souhlasu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mody do F4 pro XO se uvolňují bez souhlasu

Mody do F4 pro XO se uvolňují bez souhlasu

David Plecháček

David Plecháček

8. 6. 2016 08:25 3
Reklama

Autorská práva jsou ošidnou věcí, své by o tom mohla povídat i Bethesda. Ta nedávno uvolnila podporu modů pro Xbox One, ale netrvalo to dlouho, a už se na ní snáší kritika. Světe div se, tentokráte ne za technické zpracování.

Předmětem sváru je uvolňování jednotlivých modifikací bez souhlasů modderů, kteří je vytvořili. Své by o tom mohl povědět autor modu „NCR Ranger Veteran Armor“, DogtoothCG. Jeho modifikace se na Xboxu objevila, aniž by ho kdokoliv  kontaktoval. Vylepšenou verzi měl sice v plánu uvolnit i pro konzole, tu současnou ale ne. Zároveň mu podobné komplikace ubírají čas na svou práci, protože jak sám říká, neustále procházení internetem a hledání neautorizovaných uploadů je časově náročné.

A jak se k problému postavila samotná Bethesda? Ta vydala pro všechny návod, jak z jejich stránek neschválené kopie odstranit. Nic není tak jednoduché, jak se zdá, a tak je celý proces vázaný na postupy dle zákonu DMCA (o autorských právech, pozn. red.). No, modifikace to mají na konzolích věru složité.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama