Podvodníci v Division dostanou trvalý ban
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podvodníci v Division dostanou trvalý ban

Podvodníci v Division dostanou trvalý ban

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

10. 6. 2016 08:43 9
Reklama

Ubisoft se s podvodníky nemaže a po zprávách o banech pro nepoctivé hráče Rainbow Six: Siege vypouští do světa varování další. To se tentokrát týká The Divison, ve kterém Ubisoft plánuje hráčům rozdávat doživotní zákazy přístupu už po prvním (vědomém) přešlapu.

Může se samozřejmě vybízet otázka, zda nebude docházet k omylům, je však ale na druhé straně zjevné to, že takové opatření cíli na ochranu hráčů samotných. Oznámení přichází po snaze odradit podvodníky několikadenním zákazem hraní. To se však neosvědčilo a The Division tak následuje příklad Rainbow Six: Siege. Zpráva se přitom týká zejména PC verze a užití programů třetích stran.

Ty mohou ovlivňovat data na straně klienta (hráče) a zmást tak příjem statistik na straně serveru. To znamená, že aplikace na straně klienta může kupříkladu ovlivnit to, jak rychle která zbraň střílí. Server pak již jen přijímá mylná data o tom, kolik který hráč vystřelil kulek. To je samozřejmě bezpečnostní díra a Ubisoftu tak nezbývá než se poučit ze svých chyb – takovýto návrh řešení je přinejmenším nedostačující a otevírá dveře nejrůznějším podvodníkům. Na straně klienta se zkrátka musí nacházet minimální množství dat.

Jaký ale bude mít podobně tvrdé rozhodnutí dopad a zda to především bude mít na hraní kýžený pozitivní vliv, to ukáže až čas. Nás na to konto určitě zajímá, zda jste se s nějakým nekalým chováním setkali i vy a jak takové střetnutí dopadlo. Kompletní znění prohlášení Ubisoftu si pak můžete přečíst na oficiálních stránkách hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama