Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA

David Plecháček

David Plecháček

12. 6. 2016 16:00
Reklama

Vážení čtenáři, je to tady. Největší herní veletrh E3, který tradičně hostí areál Convention Center v Los Angeles, oficiálně začíná až za pár dní (14. června), ale pro nás - ať už tím myslím hráče nebo herní média - všechno vypukne za pár hodin. Nebo by snad bylo moudřejší říct, že už to vypuklo? Tento rok je specifický tím, že velcí hráči odhalují své karty dopředu a skoro se až zdá, že nás nečeká žádné překvapení. Zkusme se od toho ještě na chvíli oprostit, a jak se říká, nesuďme dne před večerem. Dosud jsme viděli mnoho her, o ještě větším počtu jsme alespoň slyšeli, a přesto se dobře informované autority, jakou je třeba Geoff Keighley, dušují, že na nás čeká spousta dalších novinek.

V následujících řádcích si mimořádně nepovíme pouze o tom, co se stalo, ale nastíníme si i to, co nás teprve čeká. U většiny (ne-li u všech) tiskových konferencí budeme živě, všechny pokryjeme i psaným textem a vy tak budete neustále informováni o tom, co se ve městě andělů zrovna upeklo. Koneckonců, všechno podstatné z našeho servisu jsme vám nastínili zde. Pojďme teď do programu konferencí vnést ještě trochu více světla - ale pozor, pokud si chcete nechat nějaká překvapení, ruce pryč!

ELECTRONIC ARTS - neděle, 12. června, 22:00

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz

Dlouho dopředu jsme věděli, že se EA rozhodlo trhnout z tradičního pelotonu společností, které se na E3 chtějí prezentovat. Namísto toho si tento vydavatelský dům vytvořil show vlastní – EA Play. Pro nás v České republice se neděje zase nic tak strašného, neměli bychom zaznamenat žádný rozdíl - konat se bude i tradiční tisková konference.

Její obsah jsme si mohli začít skládat už před rokem. Tradičně by na něm neměli chybět sportovní hry, jako je FIFA, NHL nebo Madden, ale už od konce loňské konference víme, že se chystá další Mass Effect. V mediální masáži posledních dnů se díl s podtitulem Andromeda vyhýbá jakýmkoliv náznakům, v jakém stavu nám bude prezentována, možná že ale tou nejzajímavější otázkou nakonec bude, zda bude v popředí zájmu, nebo zda nebude hrát druhé housle té akci z první světové války.

Právě Battlefield 1 obstarává většinu informací týkajících se her od EA, a tak je nasnadě předpokládat, že toto bojiště na sebe připoutá největší pozornost nejen novinářů, ale i samotné prezentace. Leč hra byla oznámena nepoměrně později než zmíněný Mass Effect, pracuje se na ní několik let, a můžeme očekávat, že se dočkáme hratelné ukázky. Ostatně hra vychází už na podzim.

V relativně krátkém časovém sledu vychází hned dvě multiplayerové akce od Electronic Arts, kromě Battlefieldu je to ještě druhý Titanfall. Možná leckým opomíjená hra by měla být také v pokročile fázi, tudíž ani u ní nemusíme obzvláště pochybovat, že se dočkáme hraných záběrů, otázkou je, zda si přece jen něco v EA nenechají pro Gamescom.

V minulých měsících se také čile spekulovalo, co dál. Ze stávajících IP připadají v úvahu dvě možnosti – spekulovalo se o pokračování Dragon Age, nebo ukázat něco z trojice chystaných Star Wars her (tedy pravděpodobně Battlefront 2, který by měl vyjít příští rok). Nezapomeňme také na současné Battlefrontí DLC. Bobtná nám to, že? Pokud by se to sešlo, mohl by nás hned na úvod čekat nabitý program. A to ještě zdaleka nevíme, zda se EA nevytasí s něčím úplně novým – jako pravděpodobně bych to ale neviděl.

BETHESDA - pondělí, 13. června, 04:00

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz

Loni nás svou vůbec první tiskovou konferencí nezklamala, ba naopak. Ano, bylo na ní vidět, že svým portfoliem nemůže konkurovat těm největším hráčům, ale vzhledem k tomu, že si tento fakt lidé z Bethesdy uvědomují, lze jenom konstatovat, že i s malým kašpárkem lze zahrát velké divadlo. I když, s malým… No posuďte sami.

Jedinou oficiálně potvrzenou hrou, která se na E3 ukáže, je pokračování Dishonored. Hra vyjde 11. listopadu, tudíž opět můžeme zkonstatovat, že s největší pravděpodobností uvidíme, jak se hra hýbe a hlavně jak se hraje. Kvůli jedné hře ale nikdo show takovéto produkce nedělá, a tak nám spekulace z tohoto týdne napoví, co dál.

První zprávy hovořily o remasteru jedné z existujících her. Narovinu si přiznejme, že dvě nejsilnější značky Bethesdy jsou série Fallout a The Elder Scrolls – a vzhledem k tomu, že čtvrtý díl z postapokalyptického světa jsme tu měli na podzim, nabízí se TES, jehož poslední díl vyšel  v roce 2011. Na druhou stranu, proč jenom remaster? Po takové době bychom se klidně mohli dočkat i regulérního šestého dílu. Anebo se The Elder Scrolls nemusí na E3 objevit vůbec, nebo jen v podobě TES Online. Jenže, jaký jiný remaster by se Bethesdě vyplatil?

Druhou hrou z téže zprávy by měla být ambiciózní akce Prey 2, která se ale dost možná nemusí jmenovat Prey. Jenže Bethesda tady nekončí, naopak, ještě zrychluje. Pokud se potvrdí i druhá zpráva, chystá se na nás další The Evil Within od Šindži Mikamiho a další příběh ze stařičké série Wolfenstein, jehož poslední plnohodnotná hra dopadla v roce 2014 na výbornou.

KADOKAWA GAMES - pondělí, 13. června, 06:30

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz

Že jste o Kadokawa Games neslyšeli? A už vůbec ne v souvislosti s E3 a s nějakou tiskovou konferencí? Nedivím se vám, opravdu. Sami nevíme, co od toho čekat, ale na seznamu konferencí se tato akce vůbec poprvé vyskytuje. Do jejího portfolia toho příliš z herního průmyslu nepatří, ale jedno významné želízko v ohni v něm nalezneme - FromSoftware. A když uvážíme, že jsme před dvěma týdny informovali o možnosti, že si právě tahle společnost možná přiveze novou IP, začíná to tak nějak dávat smysl. Je to jediná konference, kterou nebudeme přímo sledovat, ale o její obsah vás rozhodně neochudíme skrze textové zpravodajství.

MICROSOFT - pondělí, 13. června, 18:30

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz

Microsoft možná nemusí mít na první pohled ten nejnabitější line-up, v rukávu ale ukrývá eso, na které čeká celá veřejnost. Měli bychom se dočkat (alespoň částečné) odpovědi na otázku, co se to kutí za konzole. Jistá by měla být varianta slim, otázka je, jestli zazní zmínka o Xboxu Scorpio, nebo zda někdo narazí na řeči okolo chystané helmy pro virtuální realitu.

Z her bychom se měli dočkat samých očekávaných věcí. Další díl Forzy - pravděpodobně spinoff Horizon, Gears of War 4 nebo třeba Halo Wars 2. Spekuluje se i o dalších hrách, Rare údajně pracuje na pokračování Battletoads, objevit by se mělo Sea of Thieves či Crackdown 3. Ale narovinu, to nejsou žádné novinky, a Microsoft by nás ničím nepřekvapil. Jedinou spekulací, která by nebyla tak očekávaná, je návrat série Age of Empires. Doufejme, že jsem v tomto výčtu nezmínil zdaleka všechno, ale jestli něco v Redmondu kromě konzolí tají, tají to dobře.

PC GAMING SHOW - Pondělí, 13. června, 20:30

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz

Loni poprvé se vedle tradičních konferencí objevila i ta zaměřená na PC trh. Na pódiu se sešli zástupci hardwarových firem i známí vývojáři, a letos můžeme očekávat něco podobného. Kdo se objeví z první zmíněné skupiny nevíme, zato část skvadry vývojářů si povědět můžeme.

Pravděpodobně největší firmou na PC Gaming Show bude Blizzard. Měla by být řeč jak o Heroes of the Storm, i o novinkách z karetní hry Hearthstone a expanzi Whispers of the Old Gods, stejně jako o DLC pro Overwatch. Českého fanouška jistě potěší, že se na akci představí i společnost Bohemia Interactive, a tak přijde na řadu povídání o Arma III nebo o DayZ, úspěchy Total War: Warhammer nám připomenou zástupci z Creative Assemby, kteří kromě toho pohovoří i o Total War: Arena, no a pak je tu studio Relic a jejich Dawn of War 3, Tripwire s Rising Storm: Vietnam,… a mnohem víc.

UBISOFT - pondělí, 13. června, 22:00

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz

Jestli se někdo rozhodl vsadit na všemožné informace před E3, byl to Ubisoft. Je otázka, čím nás chce tento francouzský moloch překvapit, protože minimálně o třech hrách víme z loňské E3 a ze čtvrté jsme se spousty věcí dozvěděli před několika dny. Když k tomu připočteme hry pro VR, v kostce tu stojí veškerý program letošní tiskovky.

Když loni začínala prezentace, jako první hra se představilo pokračování South Parku, tentokrát s podtitulem The Fractured But Whole. Už jej sice nevyvíjí studio Obsidian, pracuje na něm Ubisoft San Francisco, ale nějaké zásadní změny oproti The Stick of Truth čekat nelze. Otázka, co bude nového k vidění z akce For Honor, je také pěkným oříškem.  Nechme se překvapit, ostatně klání samurajů, Vikingů a klasických rytířů přinese i kampaň pro jednoho hráče, a tak se může jednat o černého koně celé prezentace. Podobně je na tom i Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands.

Své místo na přehlídce bude mít i VR – kromě Eagle Flight a Werewolves Within bychom měli spatřit i další dvě nově neoznámené hry právě pro virtuální realitu. Bylo by překvapením, kdyby se jednalo o velké projekty, které by snesly srovnání s tím největším, co má Ubisoft v zásobě. Pokud něco takového vzniká, je pravděpodobnější, že vývoj bude ještě nějaký čas trvat, a tak se podobných věcí dočkáme (pokud vůbec) až příští rok.

Je to zajímavé, ale na letošní předvánoční sezónu je prozatím naplánovaný pouze jediný titul - Watch Dogs 2. Z něj ve středu unikla i upoutávka, aby o několik hodin později došlo na oficiální představení, které fakticky potvrzuje vše, co jsme si dosud mysleli. Ano, hra bude mít jinou atmosféru, jinou hlavní postavu (černošský hacker Marcus Holloway), bude se odehrávat v San Franciscu, ovládnout půjde takřka cokoli, hackovat „celý virtuální svět“, bude obsahovat rozšířený multiplayer, skutečný obrovský svět a titul vyjde 15. listopadu ve třech edicích. Byl bych tu dlouho, víme zkrátka všechno. No fakt, přesvědčte se sami!

Jenže kardinální otázka zní, to je všechno? Odpovědí budiž to, že to je všechno, o čem víme. Můj osobní tip je, že se dočkáme ještě něčeho dalšího, po závodním The Crew se nabízí třeba nový Driver, a možná, možná dojde na nějaký teaser na příštího Assassína. Víc ale sloužit nemohu…

SONY - úterý, 14. června, 03:00

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz

Z největších konferencí se už tradičně jako poslední koná ta od Sony. I ta má, stejně jako Microsoft, co říct ke konzolím, ale už s předstihem víme, že se tak nestane na E3, oproti tomu, jak se předpokládalo. Konzoli jako takovou potvrdil Andrew House, který jí popisuje jako high-end PS4, která nabídne rozlišení 4K i lepší grafiku. Pokud nebude na pódiu teď, vyvstává otázka kdy – na Gamescomu? A stihne se její vydání ještě před Vánoci? Už dlouhou dobu víme, že od října by měly vycházet hry, které budou tento systém podporovat.

No a které to tedy budou, a které z nich se ukážou? Měl by to být Horizon: Zero Dawn, který s jistotou letos nevyjde, dále další díl ze série God of War, Detroit od společnosti Quantic Dream, Knack 2, pravděpodobně si připomeneme zanedlouho vycházející No Man's Sky, čekáme také The Last Guardian, nezapomeňme na spolupráci s Activisionem (zde se nabízí Call of Duty: Infinite Warfare, nebo CoD: Modern Warfare Remaster, možné je i DLC pro Destiny), zcela jistě se dozvíme další podrobnosti ze série Final Fantasy, uvidíme, s čím přijde studio Naughty Dog (The Last of Us 2), na scéně nebudou chybět Polyphony Digital a jejich Gran Turismo… Také bude zajímavé sledovat, jak se Sony popere se zpětnou kompatibilitou PS2 her, či zda v tomto ohledu uslyšíme něco nového. A kdo ví, třeba dorazí i Hideo Kodžima!

NINTENDO - úterý, 14. června, 18:00

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz

Nintendo svou prezentaci pojme jako vždy skromněji. Leč i tato firma má v rukách něco, po čem touží nejeden milion fanoušků, konzole NX na E3 nebude. Škoda. Neříkám, že The Legend of Zelda je nějaká malá hra, ale atraktivita poslední konference bez NX citelně utrpí. O titulu toho příliš nevíme, vyjít by měl příští rok, a to jak na Wii U, tak na již zmíněnou plánovanou konzoli. Je možné, že se dozvíme i něco o handheldech, 3DS započal šestý rok služby, a vzhledem k úspěchům můžeme předpokládat, že nějaké novinky na toto konto uslyšíme – i kdyby šlo pouze o hry…

A CO DÁL?

Co týden dal: Pre-E3 speciál, směr LA
i Zdroj: Hrej.cz

Dál toho je mraky na samotném výstavišti. Máme tu 2K a jejich Civilization VI, Mafii III, Bigben a jejich WRC 6, Codies by mohli kápnout božskou, na čem pracují kromě série F1, Deep Silver nedávno oznámil Agents of Mayhem, zajímavý bude stánek Focus Home Interactive (The Surge, Styx, Vampyr), Koei Tecmo v létě vydá Attack on Titan, navíc má v zásobě Nioh, Team17 plánují vydat nový díl ze série Worms, svůj stánek bude mít na výstavišti i Square Enix, který leccos prozradil už ve středu, pak Injustice, Dead Rising… a mnohem víc. Kdo řekne, že to je málo, dostane řemenem. 

A CO DÁL? #2

Nezapomeňte, že i když E3 klepe na dveře, my nezahálíme, a vydáváme spousty článků a videí. Určitě si přečtěte Jirkovu veleobsáhlou recenzi na nového Sherlocka, Jardovu derniéru se Zaklínačem, Honzův názor na česko-švédskou survival hru The Solus Project… Do 22:00 na to máte spousty času. Hurá do toho!

Videa a podcasty za minulý týden:Hrajte s námi: Total War: Warhammer, Hrajte s námi: Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter, Hrajte s námi: Homefront: The Revolution, hPod 538

Recenze za minulý týden:Hitman: Episode 3 – Marrakesh, Stellaris, Zaklínač 3: Divoký hon – O víně a krvi, The Solus Project, Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter

Články za minulý týden:Sledujte veletrh E3 na Hrej.cz, The Tomorrow Children - dojmy z otevřené bety

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama