FIFA 17 slibuje být plná novinek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA 17 slibuje být plná novinek

FIFA 17 slibuje být plná novinek

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

12. 6. 2016 22:23 2
Reklama

Co by to bylo za konferenci EA u příležitosti E3, kde by se tento vydavatel nepochlubil dalším ročníkem sportovních her? Snad vzhledem k probíhajícímu Euru se nejvíce pozornosti dostalo právě nové Fifě. A nutno podotknout, že tomu tak bylo právem.

Před pár dny jsme psali o oznámení, o které se postaral sám José Mourinho, a sotva před pár hodinami jste měli možnost vidět i nový trailer, který lákal především na novinku v podobě příběhového módu, ve kterém hráči provedou vlastní hvězdu až k jejímu snu – k úspěšné kariéře v Premiere League. Podmínkou je však správná volba platformy, neboť tento režim hry nespatří světlo světa na předešlé generaci konzolí.

Tento režim hry (pojmenovaný The Journey) by měl představit pravou dávku adrenalinu a především emocí. Premiéra režimu představí fiktivního hráče jménem Alex Hunter, kterého budou hráči doprovázet napříč jeho kariérou (délka režimu je ale prozatím neznámá). V zápasech bude ovládání zaměřeno výhradně na něj a perličkou je následně to, že se lze těšit například i na interaktivní dialogy, které budou moci hráči ovlivňovat. Fifa 17 tedy půjde zřejmě za hranice běžné fotbalové hry, nakolik je to dobrý nápad, to už ukáže až čas a konec září, kdy hra vyjde. Snahu o inovaci ale EA rozhodně upřít nelze.

Příběhový mód ale není jedinou novinkou. O enginu Frostbite a poněkud brzké výměně enginu Ignite již rovněž víme, na pódiu v Londýně však Peter More představil další snad významnou aktualizaci obsahu hry – manažery.

Představena byla čtveřice významných postav a kromě již zmiňovaného trenéra Manchasteru United se hráči ve hře setkají také s trenérem Manchester City, Josepem Guardiolou, Arsènem Wengerem z Arsenalu a s Jürgenem Kloppem z Liverpoolu. Důraz na důležitost Premiere League je tedy zřejmý.

Za další se lze těšit na obvyklou dávku úprav, které se ale tento rok nesou především ve jménu změny enginu, jenž má zásadní vliv na technickou stránku hry. Z toho hlediska tedy bylo prakticky vše předěláno, od umělé inteligence, přes kontrolu míče až po větší množství herních technik. Jak taková iniciativa změnit staré pořádky může dopadnout, to budou moci fanoušci virtuální kopané posoudit 27. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama