God of War se vrací v plné síle a kráse
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka God of War se vrací v plné síle a kráse

God of War se vrací v plné síle a kráse

Pavel Makal

Pavel Makal

14. 6. 2016 12:32 7
Reklama

Máloco mi na uplynulých konferencích herních firem udělalo takovou radost, jako návrat značky God of War. A ještě v tak velkém stylu! Kromě působivých a poměrně dlouhých záběrů na hratelné pasáže hry se konečně vyrojilo více bližších informací o Kratově novém dobrodružství.

Kratos o něco zestárl, přestěhoval se na sever (ačkoli zatím nevíme, proč a jak k tomu došlo) a co je možná nejdůležitější, pořídil si syna. Podle traileru se zdá, že se spartský válečník bude snažit napravit hříchy minulosti a neudělat tutéž chybu, jako se svou první rodinou. Synovi dal typicky seversko-řecké jméno Charlie a při společném lovu na jelena si zachovával až nezvykle chladnou hlavu.

Kratos byl vždy synonymem pro vše spalující hněv, který hrdinovi dodal sílu postavit se samotným bohům. Stáří mu sice dodalo trochu více rozvahy, v boji je ale stejně nemilosrdným strojem na zabíjení jako vždy. Své typické meče na řetězech nechal zřejmě v Řecku a pro lepší zapadnutí do místního koloritu si pořídil šviháckou sekeru. Tu umí po nepřátelích i vrhat a po vzoru Thorova kladiva se mu zas vždy vrátí do rukou. Souboje vypadají skvěle, nepostrádají brutalitu a živočišnost, pro kterou je série známá a monstra, která ve hře potkáte, bude radost lifrovat ze světa přímo do hlubin pekelných.

Při sledování konference jsem vyslovil dojem, že by autoři v evoluci značky mohli jít ještě dál a nabídnout otevřený svět, byť třeba v omezené podobě jako Darksiders. Nakonec hra bude nadále spíše sevřeným, lineárním zážitkem, přestože se autoři chlubí její masivní rozlehlostí. V rozhovoru s Geoffem Keighleym také vývojáři mimo jiné uvedli, že příběh bude přímo navazovat na God of War 3 a například podobna QTE se výrazně změní. Celý rozhovor naleznete pod článkem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama