Kodžima prozradil více o své nové hře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima prozradil více o své nové hře

Kodžima prozradil více o své nové hře

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 6. 2016 14:53 4
Reklama

Pojďme se blíže podívat na novou hru, kterou na konferenci Sony slavnostně představil Hideo Kodžima, a zrekapitulovat si, co vše o ní dosud víme. Jmenuje se Death Stranding a jde o výsledek spolupráce nového Kodžimova studia a Sony.

Představený trailer ponechává velký prostor naší vlastní fantazii a interpretaci. O hře samotné toho však mnoho neprozradil. Rozhodně to ale vypadá jako něco v Kodžimově velkolepém filmovém stylu. Jméno hry odkazuje na jev, kdy se mořští tvorové jako velryby z neznámých příčin vydají k pobřeží, kde uvíznou a hynou. Hlavnímu hrdinovi, jehož jméno zatím Kodžima neprozradil, propůjčil hlas i podobu herec Norman Reedus známý ze seriálu The Walking Dead. Ten měl ostatně úlohu protagonisty zastávat už v případě zrušeného pokračování série Silent Hill od Kodžimy.

Pokud si Kodžima přeje, aby hráči o jeho novince čile spekulovali, jak říká, jistě má radost z toho, co se na internetu děje, protože fanoušci se předhání v tom, kdo si všimne více zajímavostí a rozpozná více možných náznaků. S jistotou trailer potvrdil, že na vývoji Death Stranding se podílí hlavní architekt konzole PS4 Mark Cerny.

Předpokládá se, že hra vyjde prvně na konzoli PlayStation (snad ještě PS4) a až poté se objeví na PC. V rozhovoru s Geoffem Keighleym se pak Kodžima na YouTube Live podělil o další maličkosti. Třeba prozradil, že do vývoje není na rozdíl od Silent Hills nijak zapojen slavný režisér Guillermo del Toro a hra nakonec nemá mít nic společného ani s maskotem studia jménem Ludens, jak se před časem rovněž hojně spekulovalo.

Z rozhovoru také vyplynulo, že si ještě Kodžima nevybral engine pro svoji novinku, ale má už několik vhodných kandidátů. Hra bude obsahovat mnoho akčních prvků a po několika hodinách si mají hráči uvědomit, že je Death Stranding jiným titulem, než jaký předtím hráli. Zasazení hry zůstává tajemstvím a podle hlavního designéra to bude nějaký čas trvat, než si ji vyzkoušíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama