Nový God of War mohl být situován do Egypta
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový God of War mohl být situován do Egypta

Nový God of War mohl být situován do Egypta

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 6. 2016 08:56 3
Reklama

Namísto na sever se Kratos mohl vypravit na jih. Severská mytologie vystřídala kulisy antického Řecka, kde už byste pomalu nenašli boha, kterého hlavní hrdina nesprovodil ze světa. Původně ale mohlo být vše jinak.

Jak jsme spekulovali i my v redakci, vývojáři uvažovali, že by se God of War mohl odehrávat v Egyptě. Moc alternativ ostatně nezbývá - starověký Řím, možná Čína… Kratos by kráčel ve stopách Xeny, které byl také původní “dvorek” příliš těsný. Cory Barlog prozradil britskému Eurogameru, že část týmu dávala přednost egyptské mytologii. Měli pro to podle něj dobré důvody. Ale egyptská mytologie je v jeho očích spíše o faraonech, kteří představují ztělesnění bohů na Zemi. Podle Barloga byl Egypt mnohem civilizovanější, méně izolovaný, zdaleka ne tak pustý.

Právě toto přesvědčení přimělo Barloga dát přednost raději severské tématice. Vývojáři se chtěli hodně zaměřit na postavu samotného protagonisty série. Nechtěli ničím příliš odvádět pozornost od ústředního tématu, kterým je cizinec v cizí zemi. VG247 přesto vtipně podotýká, že až Kratos vymlátí severská božstva, stejně mu nezbude nic jiného, než si došlápnout na ta egyptská.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama