Svět v Days Gone není mrtvý, běží na UE4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Svět v Days Gone není mrtvý, běží na UE4

Svět v Days Gone není mrtvý, běží na UE4

David Plecháček

David Plecháček

17. 6. 2016 13:45 8
Reklama

Je pravda, že Days Gone patřilo bezesporu k jednomu z překvapení letošní E3. Zároveň je pravda, že leccos mohlo odkazovat na to, že Days Gone bude - když ne přímo The Last of Us 2 - alespoň něco ze stejného světa. Pod pokličku nám nechalo nahlédnout studio Bend Studio, potažmo Ron Allen a Eric Jensen.

Začněme zasazením. Days Gone je zasazené na západ Spojených států, konkrétně na severozápad okolo státu Oregon, přičemž se příběh odehrává dva roky po pandemii, která přeměnila většinu populace na „něco-jako“ zombie. Místní jim říkají „freakers“.

Gameplay, chcete-li demo, bylo přímo jedno misí ze hry. Zároveň se jednalo o jednu z několika možností, jak danou hru projít. „Máte nějaký úkol, který je cílem mise. Vaším cílem (v této konkrétní misi)je zlikvidovat celou tu hordu. Záleží na tom, jaký zvolíte přístup, jaké zbrani, jaké upgrady, jaké náboje, a podle toho jí můžete hrát rozdílným způsobem,“ popisují hry autoři.

Nicméně svět okolo není mrtvý, ani plný mrtvých, nachází se v něm poměrně dost těch živých, neposkvrněných. Ti jsou samozřejmě z okolního světa zoufalí: „A zoufalí lidé dělají zoufalé činy.“

Čekat můžeme i denní a noční cykly: „Den a noc se střídat bude: konkrétně na pacifickém severozápadě je extrémní počasí, a všechno dohromady ovlivňuje celý svět. Nepamatuji si, že bychom viděli podobné zasazení. Je tu tolik odlišných míst, od hor až po typické husté lesy,“ popsali prostředí.

Co se týče technické stránky hry, ta běží na Unreal Enginu čtvrté generace, který byl silně modifikovaný, aby umožnil vytvořit hordy infikovaných: „Každý člen této hordy je ovlivňován vlastními podněty, ale zároveň všichni přemýšlí jako jeden,“ dodal. Také vás hra zajímá víc a víc?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama