Kratos promluví hlasem Teal'ca z SG-1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kratos promluví hlasem Teal'ca z SG-1

Kratos promluví hlasem Teal'ca z SG-1

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 6. 2016 09:30 15
Reklama

O novém God of War jsme tento týdne psali několikrát, ale jednu důležitou věc jsme přeci jen opomněli. A tou je dabing. Hlavnímu hrdinovi totiž propůjčí hlas jiný herec, než tomu bylo dosud. A není to jedná novinka.

Až dosud jsme si sérii God of War spojovali s výrazným hlasem, který hlavnímu hrdinovi propůjčil nepříliš známý herec Terrence “T.C.” Carson. Nicméně s novinkou přichází poměrně zásadní změna. Původního dabéra vystřídal Christopher Judge, kterého proslavila role Teal'ca ze seriálu Stargate SG-1, čili Hvězdná brána, chcete-li.

Carson už v týdnu potvrdil, že byl přeobsazen. V příspěvku na Twitteru na četné dotazy hráčů odvětil, že Kratos už nemluví jeho hlasem. Sony se podle něj rozhodla pro nový směr a trochu si rýpl v tom smyslu, že se hráči mají firmě ozvat, co si o tom myslí. Carson a Kratos až dosud tvořili nerozlučnou dvojku. Daboval všechny díly série a výjimkou nebyly ani případy, kdy Kratos hostoval v Mortal Kombat nebo PlayStation All-Stars Battle Royale.

Tentokrát se poprvé hlavního hrdiny ujme jiný herec. Christopher Judge mezitím rovněž na Twitteru prozradil, že on je nový Kratos. Společnosti Sony ani SIE Santa Monica Studio změnu nijak nekomentovaly, ale lze s úspěchem předpokládat, že jde o krok, který souvisí s celkovou proměnou hry.

Nikdo asi nemůže zpochybnit, že když už ke změně došlo, Christopher Judge je rozhodně dobrou volbou. Jeho charismatický hlas hře určitě neuškodí. Kromě toho už má s dabingem her zkušenost. Mohli jste ho zaslechnout v titulech World of Warcraft: Warlords of Draenor, akci Turok z roku 2008 nebo bojovkách Def Jam Vendetta a Def Jam Fight for NY.

Judge se během E3 objevil také v živém vysílání Sony, z nějž bylo patrné, že o postavě skutečně přemýšlí, a zajímá ho nová role hlavního hrdiny, který už není jen neohroženým bojovníkem, ale také otcem. A klade si otázku, jakým otcem takový Kratos může být. My k tomu můžeme jen dodat, že Judge nebude v severské mytologii úplným nováčkem, fanoušci Hvězdné brány určitě vědí, jak důležitou roli hráli nordičtí bohové v tomto sci-fi. Bude vtipné sledovat, jak jim nyní “Teal’c” zatne tipec.

Když už je řeč o vtahu otce a syna, stojí za zmínku, že kromě toho jsme se na adresu God of War dozvěděli, že jméno potomka není Charlie, jak informoval GameSpot. Není vůbec jasné, kde na tuto bizarnost magazín přišel, zřejmě šlo o nějaký nepochopený vtip.

Pokud jde o nový styl obecně, hlavní výtvarník postav Rafael Grassetti se podělil o detailní obrázky hrdinů. Tento talentovaný grafik dříve pracoval na sériích Mass Effect nebo Dragon Age a hrách Killzone Shadow Fall, Infamous Second Son či The Order: 1886.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama