Klon Overwatche z Číny není prý skutečná hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Klon Overwatche z Číny není prý skutečná hra

Klon Overwatche z Číny není prý skutečná hra

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 6. 2016 13:44 14
Reklama

Hra Legend of Titan, která poměrně nevybíravým způsobem zkopírovala akci od Blizzardu Overwatch, prý nebude tím, čím se zdála být. Tvrdí to alespoň její autoři. Anebo změnili pod tlakem kritiky plán. Vyberte si.

Podle jednoho z producentů Legend of Titan záběry, které jsme viděli, nereprezentují skutečnou podobu hry a měly fungovat jen jako technická demonstrace. Vývojáři hry se očividně trochu zalekli tvrdé kritiky a odsudků, které je vinily ze sprostého kopírovaní. Nyní tvrdí, že ve skutečnosti Overwatch nekopírují a prezentovaná ukázka nezachycuje hru, kterou měli v úmyslu prodávat.

V rozhovoru pro čínský web producent vysvětlil, že šablonu Overwatche využili jen proto, aby na něm mohli demonstrovat, že z technického hlediska je možné podobně relativně komplexní titul převést i do podoby mobilní a webové hry.

Video, které se potuluje po internetu, bylo zachyceno na veletrhu pro profesionály a nebylo podle studia určené veřejnosti. Jeho autoři tak dále pracují na hře Legend of Titan, nicméně bude údajně vypadat úplně jinak než Overwatch, i když se jím stále v některých ohledech inspiruje.

Samotní autoři nyní tvrdí, že byli překvapení tím, že dal někdo video na internet a vzbudilo takovou vlnu nesouhlasných komentářů. Až prý hra vyjde, uvidíme, že nijak na práci Blizzardu neparazituje. Technické demo podle producenta jen dokázalo, že jde napodobit ovládání a principy hry i v prostředí browserové hry.

Legend of Titan je stále ve výboji a autoři z ní nechtějí teď nic ukázat. Overwatch jim slouží ale jen jako inspirace a chtěli vysvětlit, že design nebude stejný jako v uniklém videu. Zmíněné záběry skutečně obsahují zmínku v čínštině o tom, že jde jen o technické demo, a veletrh byl podle dalších lidí opravdu určen jen pro odbornou veřejnost. Přesto je celá kauza trochu podivná a rozhodně nebylo od vývojářů dvakrát chytré ověřovat a prezentovat svůj prototyp s využitím cizích materiálů, byť za zavřenými dveřmi.

Tvrdí vývojáři pravdu, anebo se jen polekali odezvy a raději zařadili zpátečku? Vyberte si sami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama