Přijde vám Nioh těžký? "Lehčí už nebude"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Přijde vám Nioh těžký? "Lehčí už nebude"

Přijde vám Nioh těžký? "Lehčí už nebude"

David Plecháček

David Plecháček

21. 6. 2016 10:00 3
Reklama

Květnová demoverze hry Nioh ukázala, odkud autoři čerpají inspiraci - od série Dark Souls. Je to trochu ohraná písnička, ale tato notoricky známá tuhá série ovlivňuje řadu her. Nioh počínaje, The Surge konče. Cokoliv, co je trochu těžší, než je obvyklé, je přirovnáváno k tvorbě Hidetaky Mijazakiho. Jenže Team Ninja se tomu nebrání a do světa vysílají jasnou zprávu - Nioh těžký bude, ale dokáže vás za to odměnit.

Leckdo dokonce volal po tom, aby hra nebyla tolik nekompromisní. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a Tom Lee všem takovým nekompromisně vzkazuje:  „Nebudeme do samotné hry přidávat nic, co by udělalo nepřátele slabšími anebo co by hráče učinilo silnějším.“

„Někteří lidé říkají, že naše hra je až moc těžká, ačkoliv od většiny máme veskrze pozitivní  zpětnou vazbu. Musíme hráčům ukázat, že mají několik schopností a možností, jak bojovat,“ dodal. Nioh je podobný v Dark Souls i tím, že je těžký ve chvíli, kdy se chováte nerozvážně a nekalkulujete s dalšími možnostmi a neplánujete další strategii. „Je to něco, co se musíte naučit, a to je velká část toho, o čem Nioh je.“

Podle Toma Lee ale Nioh musí zapracovat na kameře. Podle jeho slov se určitým problémům s kamerou nevyhnul ani třetí díl série Dark Souls, přičemž „špatná kamera dělá hru nespravedlivou“. A přesně proto se na ní musí ve studiu zaměřit, a pracovat na ní i delší dobu, než je ve hrách obvyklé.

Team Ninja sice nechce své hráče vodit za ručičku, ale zároveň se rozhodl, že do plné hry přidají tutoriál. „Některé naše mechanismy potřebujeme hráčům vysvětlit,“ říká Lee: „Chceme, abyste věděli, co máte k dispozici. Abyste věděli, jaké máte možnosti, a jak si pomoct, když se vám bude zdát, že je hra příliš obtížná," řekl závěrem. 

Hra bude exkluzivní pro PlayStation 4, přičemž nás zanedlouho čeká druhé hratelné demo. To první si vyzkoušelo 850 tisíc hráčů. Byli jste mezi nimi i vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama