Nakažení z Days Gone reagují na okolní svět
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nakažení z Days Gone reagují na okolní svět

Nakažení z Days Gone reagují na okolní svět

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 6. 2016 09:51 4
Reklama

První trailer na Days Gone nám v redakci zahrál na nostalgickou strunu a následné záběry přímo ze hry zase daly vzpomenout na Last of Us a film World War Z. Horda rychlých zombií, tedy pardon, nakažených působila spíše jako jednotný organismus, než soubor individualit. Autoři hry nás však přesvědčují, že tomu tak nebude vždy.

Jeden z hlavních animátorů hry, Emmanuel Roth, prozradil serveru GamesRadar+, že „freakers“ jsou sice nakažení, ale stále živí lidé. Autoři je navrhli tak, aby autonomně reagovali na herní svět a změny v něm. Jak přesně, to se dozvíme až s vydáním hry. Podle Rotha je každý tvor ve hře rozdílný a má své potřeby. Chování nepřátel se tak bude měnit v závislosti na počasí, lokaci a denní době.

Individualita však neznamená, že ve hře samotné nenarazíme na velká stáda nakažených, jako jsme to viděli v traileru. Otevřený svět vám sice umožní vyhýbat se jim, dokud se na ně náležitě nepřipravíte, svou smrtící roli ale rozhodně sehrají. Roth v rozhovoru uvádí, že narazíme na různě velké smečky. Maximální počet nepřátel, který může takový zástup čítat, údajně nesmí zveřejnit, je to ale prý opravdu hodně.

Jak přesně bude vypadat hratelnost, když zrovna nebudete čelit mnohonásobné přesile, zatím není jasné. Trailer ukázal valící se hordu nepřátel, a co se jednotlivců týče, viděli jsme agresivní nakažené dítě. Roth ukončuje rozhovor s tím, že nepřátel bude více druhů a budou nebezpeční. Rozhodně prý nejsou slabí. Pro účely traileru údajně možná došlo ke snížení umělé inteligence, ve skutečné hře ale bude podle všeho boj s nepřáteli náročnou zkouškou.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama