Porovnejte grafiku her FIFA 16 a 17
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Porovnejte grafiku her FIFA 16 a 17

Porovnejte grafiku her FIFA 16 a 17

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 7. 2016 17:29 6
Reklama

I když zatím bohužel nemáme k dispozici moc materiálů z nového ročníku fotbalu od EA Sports, šikovní střihači na YouTube si dali s těmi dosavadními práci a přinášejí první srovnání toho, jak se FIFA 16 a 17 liší na pohled.

Loňský ročník ještě využíval engine Ignite, zatímco letošní už jako jeden z prvních sportů od EA pohání Frostbite od švédského studia DICE. A všichni fanoušci jsou pochopitelně velmi zvědaví, jak se nová technologie podepíše nejen na hratelnosti, ale i celkové podobě aktuálního ročníku. Z prvních videí od hráčů už si můžeme udělat alespoň základní představu.

Srovnání od uživatele Cycu1 na YouTube dokonce ukazuje oba ročníky v pohybu v situacích, které sice nejsou na vlas stejné, ale rozhodně se hodně podobají a lze si z nich udělat alespoň přibližný obrázek. Další dvě z kanálu ZAN OMG se pak zaměřují zejména na detaily obličeje známých hráčů a je znát, že i v tomto ohledu ušli vývojáři a grafici velký kus cesty.

O to zajímavější bude sledovat, jak si FIFA 17 povede v konkurenci Pro Evolution Soccer 2017 od Konami, který i letos pohání technologie Fox Engine. Poslední ročník vypadal na konzolích opravdu hodně dobře, zatímco PC verze byla mírně ošizená. Ale není vůbec jisté, jak se bude tento engine dál rozvíjet poté, co z Konami odešel jeho hlavní autor Julien Merceron a minulostí je i interní studio Kojima Productions, které tento cross-platform engine vyvíjelo primárně pro potřeby série Metal Gear Solid.

Pro Evolution Soccer 2017 bude už čtvrtým ročníkem, který Fox Engine pohání. Vůbec poprvé jej využil Pro Evolution Soccer 2014 z roku 2013 pro PC, PS3 a X360. Pokud jde hru FIFA 17, pevně doufáme, že se EA co nejdříve pochlubí oficiálními gameplay záběry v pořádné kvalitě, které nám prozradí víc. Dosud vývojáři prezentovali hlavně nový příběhový režim. Producent hry Nick Channon už dříve potvrdil, že FIFA 17 poběží v rozlišení 1080p a 60 FPS na PS4 i Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama