Vyzkoušejte si souboje v Elite zdarma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyzkoušejte si souboje v Elite zdarma

Vyzkoušejte si souboje v Elite zdarma

Jiří Bigas

Jiří Bigas

8. 7. 2016 08:12 3
Reklama

O titulu Elite Dangerous: Arena od studia Frontier Developments jsme poprvé psali v polovině února. Je to malý levný spin-off, který vychází z dogfightů ve velkém vesmírném sandboxu. A nyní je k dispozici na PC zdarma.

Nabídka platí až do pondělí 11. července a hru si můžete aktivovat třeba na Steamu. K dispozici je ale také v oficiálním obchodě Frontier Developments. Jakmile akce skončí, bude zase Arena stát přibližně dvě stoky. Když si ale nyní hru aktivujete, zůstane vaše už napořád. Pokud vlastníte Elite Dangerous nebo dokonce Elite Dangerous: Horizons, nemá pro vás nabídka smysl, přístup k obsahu spin-offu máte automaticky.

Také tato verze podporuje headsety Oculus Rift a HTC Vive. Jak už jsme psali při uvedení hry, Arena se může stát pro váhavé hráče pohodlnější vstupní branou do velkého světa a vesmíru Elite. Pokud vás nezajímá průzkum, obchodování ani politika ve velkém měřítku, a přesto po Elite už nějaký čas pokukujete, rozhodně byste měli Arenu zkusit.

Ze své podstaty se zaměřuje výhradně na akci, ale technicky se nemá nijak lišit od originálu - sdílí s ním stejný fyzikální model i propracované ovládání. Do PvP soubojů se majitelé modulu Arena mohou pustit s hráči plné verze a v nabídce jsou módy Capture the Flag a Team Deathmatch ve čtyřech proti čtyřem a klasický Deathmatch všichni proti všem v osmi hráčích.

Už v únoru jsme psali, že z dogfightů si sice neudělá člověk moc přesný obrázek o celém Elite, ale alespoň ke hře trochu přičuchne. Některé potenciální zájemce totiž může děsit její komplexnost a velikost. Vesmír je holt obrovský, a to i ten virtuální. V normálním Elite můžete jen stěží po zapnutí hry jen tak vlétnout do první potyčky a střílet kolem sebe hlava nehlava. Arena vám přesně tohle umožní.

Říkejte si, co chcete, ale podle nás jde o velice příjemný způsob, kterým vývojáři mohou do svého universa lapit další hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama