Demon's Souls může předělat jiné studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Demon's Souls může předělat jiné studio

Demon's Souls může předělat jiné studio

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 7. 2016 07:49 7
Reklama

Pavlův nejoblíbenější vývojář ví, jak nažhavit takové oddané fanoušky. Hidetaka Mijazaki, prezident a hlavní designér tokijského studia FromSoftware, se nechal slyšet, že remaku Demon's Souls pro PS3 z roku 2009 by se mohlo ujmout nějaké jiné studio.

Remaster nebo remake Demon's Souls není vyloučená věc. Není o všem pravděpodobné, že by takový projekt vznikl přímo v režii FromSoftware. Mijazaki však upřesnil své nedávné výroky, respektive jejich možnou dezinterpretaci. Není podle svých slov tím, kdo rozhodne, zda se něco takového stane. Prozradil to v rozhovoru pro GameSpot.

“Práva na sérii Dark Souls patří společnosti Bandai Namco. A značky Demon's Souls a Bloodborne zase Sony. Z toho důvodu je rozhodnutí udělat remake nebo remaster v jejich pravomoci,” upřesnil Mijazaki. Znovu však zdůraznil, že si nemyslí, že by se do tohoto úsilí zapojil on sám nebo studio FromSoftware. Jiný tým by tento úkol ale přijmout mohl.

Už koncem dubna se Mijazaki vyjádřil v tom smyslu, že ho potenciální remake/remaster příliš nezajímá. “Chceme zkoušet dělat nové věci,” prohlásil tehdy. Akční RPG Demon's Souls vyšlo v Japonsku v únoru 2009 a na podzim téhož roku pak v USA. Do Austrálie a Evropy se hra dostala až v červnu 2010. V každém regionu ji vydávala jiná firma - Sony v Japonsku, Atlus v Americe a Namco Bandai Games v Evropě, respektive Pal teritoriích.

I když se o titulu mluví jako o první Souls hře, šlo pro změnu o duchovního nástupce starší série King's Field. Průměrná hodnocení z recenzí atakovala 90 procent a celkem nakonec hra prodala 1,7 milionu kopií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama