Kawata: Resident Evil 7 není kopií P.T.!
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kawata: Resident Evil 7 není kopií P.T.!

Kawata: Resident Evil 7 není kopií P.T.!

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 7. 2016 13:38 7
Reklama

Budou to už skoro dva roky, co se na Gamescomu objevilo nenápadné demo s nic neříkajícím názvem P.T.  Celý ten následující příběh děsu, nadšení, očekávání, zrušení a zklamání už znáte, letošní E3 ale přinesla poměrně solidně vypadající náhradu ve formě Resident Evil 7. Jak je to s inspirací u PT, a jak to bude s VR elementem, prozradil v rozhovoru pro Eurogamer producent hry Masačika Kawata.

Podle Kawaty už byly práce na nové hře v plném proudu, když se objevilo demo P.T.  Bylo tedy pouhou náhodou, že si obě hry, nebo lépe řečeno jejich dema, jsou tak podobná. P.T. nemělo být součástí zrušených Silent Hills a ani demo pro Resident Evil 7 ve finální hře neuvidíme. Kawata tvrdí, že pro Capcom bylo oznámení Silent Hills velkým překvapením a po jejich zrušení si všichni pořádně oddychli:

„Bojím se, že moje slova budou špatně pochopena, ale o vás Britech se říká, že máte rádi černý humor, takže to řeknu – vážně se nám ulevilo, když došlo ke zrušení P.T. V té době už jsme využívali pohled z první osoby, vlastně ještě předtím, než vůbec někdo P.T. viděl, takže to nebylo tak, že bychom se jejich hru rozhodli okopírovat. Už se na ní pracovalo, a když jsme viděli reakci publika na konkurenční projekt, věděli jsme, že míříme tím správným směrem.“

Ohledně VR se v minulosti strhla poměrně živá debata, protože testování demoverze na VR způsobilo nejednomu hráči bolesti hlavy a nevolnost. Kawata upozorňuje, že hru si můžete užít jak na libovolné konzoli, tak se do ní i hlouběji ponořit skrz VR:

„Podle toho, co jsme viděli u jiných vývojářů, když chcete vyřešit záležitost pohodlí, protože se některým lidem dělá špatně, tím nejextrémnějším řešením je nechat lidi sedět na místě. O jsme zkusili se svým loňským demem Kitchen, kde jste přivázaní, a události se dějí okolo vás. To uspokojí potřeby lidí, kteří se s VR chtějí cítit pohodlně, ale zároveň to omezuje ty z nás, kteří touží po plnohodnotném zážitku. Chtějí do hry vstoupit a být její součástí, takže jsme udělali hru, která jim to umožní.“

Do jaké míry bude nakonec hra s VR příjemným, byť děsivým zážitkem, to se dozvíme už počátkem příštího roku, kdy Resident Evil 7 vyjde na PlayStation 4, Xbox One, PC a PlayStation VR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama