Film Tomb Raider bude podle hry z roku 2013
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Film Tomb Raider bude podle hry z roku 2013

Film Tomb Raider bude podle hry z roku 2013

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 7. 2016 14:54 9
Reklama

Švédská herečka Alicia Vikander potvrdila v rozhovoru pro HitFix, že nová hollywoodská adaptace bude vycházet z rebootu herní série z roku 2013 od studia Crystal Dynamics, jak se opakovaně spekulovalo.

Držitelka Oscara za vedlejší roli ve filmu Dánská dívka, kterou můžete znát i z filmů Královská aféra nebo Ex Machina, doufá, že prequel, jenž nás nechá nahlédnout do minulosti Lary Croft, přinese současně něco nového a neokoukaného a obstojí sám o sobě. Jak určitě dobře víte, ve hře Tomb Raider z roku 2013 se mladá Lara Croft za pomoci hráčů a před jejich zraky teprve proměnila v neohroženou archeoložku, lovkyni pokladů, Indiana Jonese a dobrodruha v sukních.

Čekala ji ovšem zatraceně trnitá cesta plná překážek, bolesti a nebezpečí. Určitě není na škodu, že si studio a režisér vybrali pro adaptaci právě tuto látku namísto nějaké generické variace na Indyho, která by v horším případě mohla dopadnout jako holčičí verze Lovců pokladů nebo Flynna Carsena. Survival prvky a strastiplný boj o přežití se jistě bude na plátně vyjímat zajímavě i v konkurenci jiných podobných filmů. Snímek nás tak velmi pravděpodobně stejně jako hra zavede na japonský ostrov Jamataj.

Norský režisér Roar Uthaug se už dříve o hře zmiňoval velmi pochvalně a všeobecně se mělo za to, že se půjde ve šlépějích rebootu. Od počátku totiž tvrdil, že by rád udělal něco podobného a Laru představil divákům jako skutečnou lidskou bytost. Podrobnosti ke scénáři jsou pochopitelně nadále přísně střeženým tajemstvím, ale můžeme doufat, že si filmaři z předlohy odnesou to nejlepší.

Alicia Vikander v rozhovoru pro HitFix rovněž prozradila, že kvůli filmu Jason Bourne odmítla roli v jiné adaptaci slavné herní série - snímku Assassin's Creed. Premiéra filmu Tomb Raider je naplánovaná na 16. března 2018.

Jak už jsme psali dříve, Alicia Vikander roli Lary Croft získala po spekulacích, že by se této úlohy mohla zhostit britská herečka Daisy Ridley, která měla být podle magazínu Deadline s produkcí rovněž v kontaktu. A k lítosti mnoha fanoušků se filmovou Larou nestane ani Camilla Luddington, která věhlasné archeoložce propůjčila hlas v posledních dvou hrách. Její jméno skloňovali vedle hráčů několikrát i samotní vývojáři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama