První záběry z Kitchen, starého prototypu RE7
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První záběry z Kitchen, starého prototypu RE7

První záběry z Kitchen, starého prototypu RE7

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 7. 2016 13:47
Reklama

Ještě předtím, než se z VR prototypu Kitchen vyklubal Resident Evil 7, prezentoval jej Capcom celý rok jen za uzavřenými dveřmi, neukázal z něj žádná videa a ven se dostávaly jen kusé informace a útržky vzpomínek těch, kteří měli to štěstí, že si tohle demo mohli vyzkoušet. Teď se na něj konečně můžete podívati vy.

Kvalita je videa velice slabá, ale určitě si z něj lze udělat alespoň rámcovou představu o tom, co hráče tak děsilo. Při zpětném pohledu lze vypozorovat souvislosti s hratelným teaserem nového Resident Evilu, který byl uvolněn při příležitosti odhalení hry letos v červnu na E3 v Los Angeles. A když zavzpomínáte na to, jak lidé Kitchen popisovali, vše se shoduje. Capcom s tímhle projektem, který je ve vývoji od února 2014, nadělal velké tajnosti a rázně popřel veškeré spekulace, že by jeho vývojáři kopírovali zrušené Silent Hills, protože P.T. byl představen veřejnosti až poté, co se na RE7 začalo pracovat.

Záběry z Kitchen se nyní dostaly na veřejnost poté, co bylo technické demo prezentováno na Comic-Conu v San Diegu. Na akci se totiž místo nového dema předváděl právě původní prototyp, jehož prostřednictvím si chtěl Capcom v uplynulých 12 měsících ověřit, jak budou lidé reagovat na horor ve VR a jak si bude s touto technologií rozumět jejich engine. Tentokrát už bylo možné pořídit záznam techdema. Co ale stále nevíme je, jak moc se bude podobat finální hře a pokud vůbec nebude součástí příběhu RE7, zda si někdy veřejnost bude moci tento kousek také stáhnout a vyzkoušet. Mohl by být kupříkladu součástí bonusů k novému dílu.

Web UploadVR spekuluje, že Capcom se mohl rozhodnout na Comic-Conu prezentovat starší Kitchen namísto červnového VR dema RE7 s ohledem na zprávy, že hratelný teaser v kombinaci s headsetem PlayStation VR způsobuje v tuto chvíli lidem nevolnost. Do ledna zbývá dost času, aby tento problém vývojáři vyřešili, ale je možné, že v tak krátké době po E3 by nebyli schopní na stížnosti nijak reagovat a znovu by se objevily kritické zprávy o nevhodnosti hry pro VR.

Pokud vás zajímá, co se psalo o Kitchen třeba ještě loni v listopadu, jak lidé demo popisovali a jak na něj reagovali, určitě si připomeňte naši starší novinku. Vybraní šťastlivci tehdy tvrdili například, že je Kitchen ještě strašidelnější než P.T., instinktivně si před hrou zakrývali oči a snažili se s headsetem na hlavě odvracet zrak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama