Rime je stále ve vývoji, brzy se opět ukáže
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rime je stále ve vývoji, brzy se opět ukáže

Rime je stále ve vývoji, brzy se opět ukáže

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 7. 2016 08:49
Reklama

Open world logická plošinovka Rime od španělského studia Tequila Works, které má na svědomí originální horor Deadlight z roku 2012, o sobě nedala dlouho vědět. Exkluzivní počin pro PlayStation 4, jenž pohání Unreal Engine 4, se má ale stále čile k světu, připomněli jeho autoři.

Rime je stále ve vývoji a brzy bychom se měli dočkat nových podrobností, potvrdili webům GameSpot a IBTimes UK španělští vývojáři. Snažili se tak rozptýlit obavy, že hra byla potají zrušena, nebo přinejmenším uložena k ledu. PR manažer studia Jose Herraez GameSpotu prozradil, že hra dělá velké pokroky a tým, který na ní pracuje, se rozšířil skoro o polovinu.

Vývojáři si samozřejmě dobře uvědomují, že o Rime v poslední době nebylo moc slyšet a dychtí hráčům ukázat víc. Od této chvíle nás údajně dělí jen týdny, což by mohlo nasvědčovat tomu, že se novinka opět v plné parádě předvede na kolínském Gamescomu. Ostatně tam se také poprvé představila veřejnosti. Bylo to už před třemi lety na tiskové konferenci Sony.

Nicméně od té doby se leccos změnilo. Třeba právě i ohledně partnerství s japonským gigantem. Už v březnu studio Tequila Works oznámilo na Twitteru, že od Sony získalo zpátky práva na Rime, takže je docela dobře možné, že se hra nakonec objeví i na dalších platformách a už v tuto chvíli nemusí jít o exkluzivní počin pro PS4. Od té doby jde o nezávislý projekt, který Sony ani nevydává. Ostatně v rozhovoru pro IBTimes UK už mluvčí studia včera naznačil, že by nemuselo jít o hru jen pro PlayStation.

Co se týče hry samotné, Rime má hráče zavést do otevřeného světa a jde o akční adventuru kříženou s plošinovkou s logickými pasážemi. Chopíte se chlapce, jehož úkolem je utéct z tajuplného ostrova. Pro svůj specifický vizuální styl a náladu bývá hra často přirovnávána k titulům jako Ico, The Legend of Zelda: The Wind Waker nebo Journey.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama