"Multiplayer" Batmana se nehodí pro Twitch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Multiplayer" Batmana se nehodí pro Twitch

"Multiplayer" Batmana se nehodí pro Twitch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 7. 2016 09:28
Reklama

Když tento týden vývojáři ze studia Telltale Games odhalili novinku nazvanou Crowd Play, stejně jako řada dalších hráčů jsme se domnívali, že bude vhodná pro streamování a větší interakci s diváky. Ještě když jsme včera natáčeli hPod mysleli jsme si, že služby jako Twitch mohou být dokonce jedním z důvodů, proč se vývojáři do této neobvyklé formy “multiplayeru” pustili. Ale jak to v podobných případech bývá, ještě než podcast vyjde, ukazuje se, že věc se má trochu jinak.

Podle autorů se Crowd Play v Batmanovi pro streamování nehodí a pokud jste doufali, že takto bude hra fungovat nebo třeba dokonce přímo spolupracovat s Twitchem, musíte si na společné rozhodování s vašimi diváky nechat zajít chuť. Nakonec nebude zřejmě novinka tak grandiózní a jedním z důvodů jsou samozřejmě technické limity.

Ano, můžete vygenerovat adresu a tu poslat vašim přátelům. A oni se mohou ke sledování a volbám připojit a zúčastnit se aktivně vašeho rozhodování. I když tento mód podporuje velké množství účastníků a se hrou může interagovat teoreticky až dva tisíce lidí, Crowd Play je zamýšlen pro použití skupinkou, která se nachází na jednom místě a sleduje stejnou obrazovku. Rázem se tak princip služby radikálně proměňuje a omezuje to i možnosti jejího využití.

Spekulace o využití pro streamování a velké živé přenosy nebo on-line hraní napříč zeměkoulí zřejmě narazí na technickou bariéru. Problémem je samotné připojení k internetu, respektive příliš vysoká latence. Kvůli ní nebude za takových okolností Crowd Play proveditelný. Telltale vysvětlují, že kvůli tomu, jak fungují služby jako Twitch, nevidí všichni diváci v daný okamžik totéž, takže volby by neviděli ve stejnou chvíli. Proto taková skupina nemůže podle Telltale učinit rozhodnutí v jediném momentu.

V budoucnu by se to mohlo ale ještě změnit. Tohle je očividně první krok a samotní Telltale v příspěvku na svém blogu připouštějí, že se o kompatibilitu se streamovacími službami zajímají a na tomto problému dále pracují. Spolupracují se všemi velkými streamovacími službami, aby nalezli řešení a jednou posunuli Crowd Play na úroveň, o které jsme se původně domnívali, že bude možná.

Zkusit to samozřejmě můžeme už nyní, což máme i my rozhodně během vysílání v plánu, ale vývojáři varují, že zpočátku to nebude pro živý přenos ideální. Uvidíme, jestli to bude představovat velký kompromis a zda vůbec bude možné takto titul alespoň trochu smysluplně hrát. Telltale přitom znovu zdůrazňuji, že nyní mají být všichni aktivní účastníci v jedné místnosti a sledovat stejnou obrazovku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama