Série Yakuza se může dočkat dalších remaků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Série Yakuza se může dočkat dalších remaků

Série Yakuza se může dočkat dalších remaků

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 8. 2016 12:19
Reklama

Oprašování a opakované vydávání her ze zařízení minulých generací na ta současná představuje trend, který nám nemusí být milý, ale s jehož existencí se musí všichni smířit. I jeho odpůrci. Společnost Sega nyní uvažuje, že by se pustila do dalších remaků série Yakuza.

Populární japonská série od Segy debutovala v roce 2005 na PS2. Od té doby si především na domácím trhu populární open world akce rychle našla fanoušky i na Západě, dočkala se knižní, roihlasové i filmové adaptace a především se rozrostla o celou řadu dalších regulérních i vedlejších dílů.

Prequel Yakuza 0 z roku 2015 teprve v lednu 2017 vyjde ve verzi pro PS4 mimo zemi vycházejícího slunce a v přípravě je pochopitelně také regulérní šestý díl, který má přijít na japonský trh letos 8. prosince. Pro zbytek světa ale zatím nemá stanovenou premiéru. Jde tedy zcela očividně o stále živou značku. Pětka pro PS3 navíc bude součástí srpnového lineupu PlayStation Plus.

Není proto divu, že Sega chce kout železo, dokud je žhavé. A má poměrně zřejmé důvody k optimismu. Yakuza už se několika remasterů a remaků dočkala a vedlo se jim komerčně velmi slušně. Dvojka z roku 2006 vyšla v roce 2012 na PS3 a o rok později i na Wii U. První díl z roku 2005 pak vyšel v roce 2012 také na PS3 a v roce 2013 na Wii U, ale hlavně už se letos v lednu dočkal remaku s podtitulem Kiwami pro PS4.

Producent Tošihiro Nagoši pochválil půlmilionové prodeje Kiwami s tím, že i díky tomu Sega uvažuje o remaku druhého, třetího, čtvrtého a pátého dílu pro PS4. Nic není jisté, nepadl ani žádný závazný slib, ale Kiwami údajně patří mezi nejlepší remaky vůbec, takže zřejmě mají fanoušci důvod k optimismu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama