Horor Outlast 2 vyje až příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horor Outlast 2 vyje až příští rok

Horor Outlast 2 vyje až příští rok

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 8. 2016 07:31 1
Reklama

Pokračování hororu Outlast se opozdí. Studio Red Barrels původně plánovalo vydat druhý díl ještě letos, nicméně v noci na dnešek odložilo vydání hry na začátek příštího roku.

V příspěvku na Facebooku vývojáři připouští, že učinit toto rozhodnutí bylo obtížné. Ale po zvážení všech možností se rozhodli raději odložil Outlast 2 na první čtvrtletí roku 2017. Vývojáři jako obvykle v těchto případech ocenili zapálení fanoušků a poděkovali jim za zpětnou vazbu, které studio naslouchá. Ve snaze dostát předchozím slibům a dodat hráčům tu nejlepší a nejstrašidelnější hru nakonec autoři usoudili, že potřebují trochu více času.

Chttějí se tak ujistit, že nebudou muset učinit žádný kompromis a hráčům se dostane do rukou titul, jaký si zaslouží. Podobné zprávy se samozřejmě Red Barrels netlumočí hráčům snadno, ale pokud má být výsledkem kvalitnější hra, je to lepší než celý projekt poškodit snahou uspěchat ho. Podle reakcí fanoušků na Facebooku pro to má komunita okolo Outlast pochopení a řídí se heslem, že odklad ještě žádné hře neublížil. Zatímco posunuté datum vydání totiž nezaručí, že titul bude skvělý, spěch do obchodů je většinou zárukou toho, že skvělý určitě nebude.

Hráči se při této příležitosti ptali třeba i na kompatibilitu s VR headsety, protože s touto technologií studio už nějaký čas experimentuje, jak před časem prozradili jeho zástupci. Autoři ale zmínili, že v tuto chvíli s ní v Outlast 2 stále nepočítají.

Vývojáři z kanadského studia Red Barrels plánují vydat Outlast 2 na PC, PS4 i Xboxu One současně. Novinku pohání Unreal Engine 3 a pracuje na ní asi jen dvanáct lidí, takže vývojáři od počátku upozorňovali, že budou potřebovat více času.

Původní Outlast debutoval nejprve v září 2013 na PC, v únoru 2014 pak dorazil na PS4, v červnu na Xboxu One a nakonec se loni v březnu objevil ještě na Macu a Linuxu. Hra se těšila velmi dobrým ohlasům a dočkala se rovněž DLC Whistleblower.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama