K Shenmue 3 se připojí i co-režisér prvních dílů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka K Shenmue 3 se připojí i co-režisér prvních dílů

K Shenmue 3 se připojí i co-režisér prvních dílů

David Plecháček

David Plecháček

2. 8. 2016 08:09
Reklama

Shenmue si drtivá většina hráčů pojí s režisérem Ju Suzukim, ale za vývojem prvního a druhého dílu vedle něj stál ještě člověk jiný. Keidži Okajasu je vedle velikána Suzukiho rozhodně tím méně známým autorem, ale svůj díl na oblíbenosti série rozhodně má.

Do této doby vznikal třetí díl bez něj. Nové video na Kickstarteru nám všem ale dává vědět, že Suzuki a Okajasu opět spojí své síly a ve spolupráci navážou přesně tam, jako před lety. Ačkoli je Okajasu označován jako spolurežisér, ve skutečnosti třímá otěže sám Suzuki: „Ju Suzuki je samozřejmě hlavní režisér hry, ale přišel za mnou a zeptal se, zda bych opět nevzal práci vedlejšího režiséra, tedy stejnou pozici, ve které jsem byl u Shenmue 1 a 2.“

Okajasu je se sérií od prvního okamžiku, kdy se uvažovalo o Shenmue jako o RPG založeném na Virtua Fighteru pro Segu Saturn. O Suzukim pak říká, že se snaží dívat na věci perspektivou hráčů: „A nemyslím tím hardcore hráče, ale spíš někoho, kdo se žádné hry v minulosti nedotkl. To znamená, že spoustu věcí by hráče a samotní tvůrci her považovali za samozřejmé, Ju ale nikoli. Řekne: ‚Proč bychom to neudělali takhle?‘ Často hovoří proti zažitým konvencím,“ láká nás Okajasu. Níže se můžete podívat na celé video. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama