V Montaně natočil scény jako z Firewatch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Montaně natočil scény jako z Firewatch

V Montaně natočil scény jako z Firewatch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 8. 2016 12:31 2
Reklama

Firewatch od Campo Santo vynikal výraznou stylizací, která ale hře neubrala nic na dramatičnosti a kouzelném podání přírody i národního parku Shoshone ve Wyomingu. Jak by takové dobrodružství mohlo vypadat ve skutečném světě, vám přiblíží nové video.

Uživatel s přezdívkou briman96 nahrál koncem července na YouTube video, které zcela výmluvně pojmenoval Firewatch in Real Life. Nechal se podle svých slov inspirovat hrou, kterou poháněl engine Unity, a melancholickým příběhem Henryho. A ze záběrů, které pořídil Montaně, sestříhal minutový klip, který připodobňuje místa ze hry ke skutečným lokacím. Jeho video doprovází původní hudba ze hry, jejímž autorem je skladatel Chris Remo.

Podle nás je výsledek celkem autentický a je to přesně ten druh kreativity, k níž nás podobné hry inspirují a postrkují. Člověk má hned chuť sbalit spacák, hodit si batoh na záda a vyrazit do divočiny. Pokud tam ovšem na nás nebude nic číhat… Ostatně samotní vývojáři ze studia Campo Santo během práce na Firewatch vyrazili na víkend pod stany do Yosemitského národního parku, aby zde načerpali inspiraci pro svou prvotinu. Když tak člověk sleduje scenérie, které umí být stejně malebné jako znepokojivé, vzpomene na seriály jako Městečko Twin Peaks, není těžké domyslet si, že by z Firewatch mohl docela dobře vzniknout nějaký film ve stylu 127 hodin. Čímž ovšem ani v nejmenším nenaznačujeme, že mají tyto příběhy něco společného.

A co vy, přenocovali byste na hlídce, anebo vás už po Henryho dobrodružství přešla chuť?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama