Hines: Remasterovat Oblivion by bylo pracné
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hines: Remasterovat Oblivion by bylo pracné

Hines: Remasterovat Oblivion by bylo pracné

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 8. 2016 10:57 27
Reklama

Když na své letošní konferenci Bethesda oznámila remasterovanou verzi Skyrimu, vedle nepokrytě nadšených reakcí sklidila i značnou porci kritiky. Prvotní vlna se samozřejmě týkala ceny, která je nastavena na hladinu nových AAA titulů. Nemalá část hlasů ale také kladla otázku, proč má dojít k remasteru prozatím posledního dílu série The Elder Scrolls, který vypadá stále dobře, a zda by si oprášení nezasloužil třeba takový Morrowind nebo Oblivion. Na tuto a další otázky odpověděl v rozhovoru pro GameSpot člověk nejpovolanější, sám Pete Hines.

Šéf marketingu se k možnosti remasterovat čtvrtý díl ságy vyjádřil takto: „Oblivion je deset let stará hra. Objem práce na enginu a technologii, která by jej dokázala přinést zpět v podobě s elementy, které bychom si přáli, by byl skutečně značný. Není to nemožné, ale byly by to doslova hory práce. V podstatě jsme stáli před rozhodnutím udělat v podstatě úplně novou hru, nebo udělat Skyrim.“

Hines dodává, že to zkrátka byla ta nejkratší cesta, jak přinést The Elder Scrolls na současné konzole: „Bylo to zkrátka to nejjednodušší řešení. Skyrim byl před vydáním Fallout 4 naším nejúspěšnějším projektem, už teď má tedy zajištěno obří publikum.“ Bethesda už v minulosti naportovala Skyrim na Xbox One, bohužel jen v rámci technologického prototypu, který se nakonec neobjevil v rámci zpětné kompatibility, kterou konzole od Microsoftu nabízí.

Po vzoru Falloutu 4 se navíc i v případě Skyrimu můžeme těšit na podporu modifikací. Pokud hru vlastníte na PC se všemi přídavky, dostanete speciální edici zdarma. Co se modů týče, ty staré budou muset projít úpravami skrz nový Creation Kit a fungovat budou přes platformu Bethesda Net. Pak budou k dispozici i na konzolích. Podle Hinese bude firma na podpoře modů nadále pracovat a zlepšovat uživatelskou přístupnost. Kromě podpory modů však nemáme očekávat žádný nový obsah. Půjde prý pouze o základní hru a všechna DLC v jednom balíčku.

Jak vás slova marketingového ředitele Bethesdy oslovila? Přijímáte jeho argument, že remaster Skyrimu dává pro firmu momentálně největší smysl, nebo byste si přáli, aby se vývojáři nezalekli množství práce a přinesli raději ten zmiňovaný Oblivion? Svěřte se nám v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama