Cross-platform hraní Tekken 7 záleží na Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cross-platform hraní Tekken 7 záleží na Sony

Cross-platform hraní Tekken 7 záleží na Sony

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 8. 2016 14:19 2
Reklama

Sedmý číslovaný díl série bojovek Tekken se na nás chystá na počátku příštího roku a hra zatím vypadá velice dobře. Plánované vydání na PC, Xbox One a PlayStation však přináší jednu zásadní otázku – bude možné hrát i s kamarády, kteří vlastní hru na jiné platformě?

Tento všetečný dotaz položil jeden z fanoušků designérovi hry Michaelu Murrayovi na Twitteru. Murray však otázku promptně předal dál, ptát se je totiž prý potřeba Sony. Právě na japonském výrobci konzolí totiž záleží, jestli bude Tekken 7 podporovat meziplatformové hraní.

Je to v poslední době už několikátý případ, který naznačuje, že jedinou brzdou v procesu otevření roky nastavených hranic je právě Sony. Podobné informace v minulosti přinesli i vývojáři autoballového (ano, tento termín jsem vymyslel) hitu Rocket League, brzy po nich se ozval i CD Project Red, který by rád umožnil meziplatformové hraní pro svůj chystaný karetní projekt Gwent.

Z dosud dostupných informací vyplývá, že Microsoft, byť tradičně nepříliš nakloněn podobným myšlenkám, svůj postoj v nedávné minulosti přehodnotil a společným hrátkám majitelů Xbox One a PlayStation 4 by se nebránil. Od Sony jsme se však žádného vyjádření dosud nedočkali v žádném ze zmiňovaných případů. Přitom propojení s hráči na PC se japonská firma nijak nebrání, jak dokazují případy Street Fighter 5, Final Fantasy XIV nebo již zmiňovaného Rocket League.

Je zřejmé, že podobné uvolnění starých pořádků by bylo pro hráče velmi příznivé, už jen z důvodu snazšího hledání spoluhráčů a eliminace omezení při hraní s kamarády, kteří se rozhodli pro jinou konzoli. Zároveň by se do budoucna jednalo o velmi zajímavý precedens, který by mohl být příkladem i pro velké multiplayerové tituly tipu Call of Duty nebo Battlefield. Nechme se tedy překvapit, zda Sony konečně poruší své mlčení a k celé situaci se postaví kladně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama