S lepším HW může být z NMS úplně jiná hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S lepším HW může být z NMS úplně jiná hra

S lepším HW může být z NMS úplně jiná hra

David Plecháček

David Plecháček

10. 8. 2016 09:39 20
Reklama

Aniž bychom chtěli hře No Man’s Sky zbytečně nakládat, je pravda, že nám informace z prvních dnů radost nedělají. Nemožnost vidět se ve stejném vesmíru, technické potíže na PlayStationu, neustále doskakování textur, jejich nepříliš valná kvalita... Je toho docela dost. Některé z nich by mohl (a měl) vyřešit PlayStation Neo.  

Jak potvrdil šéf studia Hello Games Sean Murray, lepší hardware znamená hodně: „Mohlo by to fundamentálně změnit zážitek,“ řekl. Možná bychom se ale měli posunout dál za kvalitu objektů, neboť jak Murray připomíná, ostatní hry jsou v tomto ohledu někde jinde: „Když hrajete jinou hru a následně jí remasterujete, tak prakticky zvyšujete rozlišení jednotlivých textur a tak podobně. Je to proto, že základní geometrie a ostrost celého světa je pevně daná. To, na čem dříve pracovaly stovky lidí, je v podstatě ztracené.“

V No Man’s Sky je to ale samozřejmě o něčem jiném. Spousty věcí je v něm procedurálně generovaných, takže „výkonnější hardware neznamená jenom vylepšení textur a vyšší framerate, ale můžeme tím změnit od základu celý zážitek“, jak Murray podotkl. Příklad? „S lepším hardwarem si můžeme dovolit více stromu, více listů na těchto stromech, změnit hustotu všech světů, nebo dokonce můžeme vytvořit celé nové typy,“ dodal.

Stačil by na to pouhý update. Takový update by ostatně mohl vyřešit i dnes probírané online prostředí. „Pokud jste ve hře doufali v PvP multiplayer nebo ve stavění měst, pilotování nákladních letadel a zakládání civilizací... tak o tom NMS není. Časem ale takové věci přibýt mohou, a to pomocí nějakého updatu.“ Tak uvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama