Rime vyjde příští rok. Nejen na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rime vyjde příští rok. Nejen na PS4

Rime vyjde příští rok. Nejen na PS4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 8. 2016 09:06
Reklama

Koncem minulého měsíce se nám připomněla open world logická plošinovka Rime s tím, že se na ní stále pracuje a brzy se máme dozvědět více podrobností. Panovaly totiž pochyby, zda je hra nadále ve vývoji, protože okolo ní bylo podezřelé ticho. Nyní jsme se konečně dočkali několika málo konkrétních detailů.

Jak jsme předpokládali, Rime už nadále není PS4 exkluzivitou, o čemž se spekulovalo od okamžiku, kdy se této značky vzdala Sony. Hra ale stále není hotová, vyjít má až příští rok, přičemž podrobnosti o dalších platformách a nová videa by se měla objevit počátkem příštího roku. Podstatné ale je, že Rime našlo vydavatele. Tím se stanou společnosti Grey Box a Six Foot. Práva na hru získali její vývojáři ze studia Tequila Works nazpět od Sony už letos na jaře.

I když se tisková zpráva vysloveně nezmiňuje o dalších konkrétních platformách, je z jejího obsahu a dřívějších prohlášení zcela zřejmé, že si novinku, která pro svůj specifický vizuální styl a náladu bývá hra často přirovnávána k titulům jako Ico, The Legend of Zelda: The Wind Waker nebo Journey, zahrají i ti, kteří nemají PlayStation 4. Otázkou je, zda se objeví na PC, Xboxu One nebo všech třeba hlavních systémech.

Už před dvěma lety jsme se dozvěděli, že vydavatelem hry mohl být také Microsoft, ale tuto šanci si nechal uniknout. Rime zřejmě podcenil. Phil Spencer posléze přiznal, že to byla chyba. Z nějakého důvodu podle všeho ale ani spolupráce se Sony nebyla bezproblémová.

Jak už jsme psali dříve, novinka od autorů hororu Deadlight se poprvé představila veřejnosti v srpnu 2013. Pohání ji Unreal Engine 4, zavede hráče do otevřeného světa a jde o akční adventuru kříženou s plošinovkou s logickými pasážemi. Chopíte se chlapce, jehož úkolem je utéct z tajuplného ostrova.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama