Potvrzeno: Final Fantasy XV se opozdí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Potvrzeno: Final Fantasy XV se opozdí

Potvrzeno: Final Fantasy XV se opozdí

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 8. 2016 07:53 1
Reklama

Zvěsti, které o víkendu kroužily světem herních webů, se bohužel dnes potvrdily. Pokud jste se těšili, že se do světa Final Fantasy XV podíváte již 30. září, má pro vás vydavatelství Sqare Enix nepříjemnou novinu. Roky očekávaný titul totiž čeká ještě jeden posun data vydání. Do kůže Noctise se nakonec dostanete až 29. listopadu.

Dvouměsíční zpoždění sice není tím nejdelším, jaké jsme kdy v rámci herního průmyslu zažili, i tak se nabízí mnoho otázek, proč k němu muselo dojít. Vysvětlení je tradiční – Square Enix chce přinést naprosto ikonický zážitek a vývojářský tým se tedy bude ještě nějaký čas věnovat ladění hry a vyhlazování všech vrásek.

Oficiální vyjádření k celé situaci poskytl i šéf vývoje Hadžime Tabata: „Od chvíle, co jsme se pustili do tohoto projektu, bylo naší vizí vytvořit takovou úroveň realismu a svobody, jakou jste dosud v sérii Final Fantasy nenacházeli. Bohužel potřebujeme ještě trochu času, abychom svou představu naplnili, a jsme si jisti, že nové datum vydání nám v tom pomůže. Jako vedoucí vývoje tohoto projektu bych se rád osobně omluvil za delší čekání. Jako tým chceme vytvořit Final Fantasy XV tak dokonale, jak si naši fanoušci zaslouží. Žádáme vás laskavě o pochopení.“

Zprávy o zdržení a posunutí data vydání přišly původně od anonymního zdroje ze sítě herních obchodů Gamestop. Ten sdělil serveru Gamnesia, že nové datum bylo přítomno na nových reklamních materiálech, které ke hře Gamestop dostal s výzvou, že je nemá zveřejňovat před 14. srpnem. Zprávu potvrdil i server Gematsu, který v minulosti odhalil i původní datum vydání ještě před jeho oficiálním oznámením.

Hra vychází na PS4 a Xbox One s tím, že vývojáři zvažují i PC verzi. Ta ovšem samozřejmě nevyjde společně s těmi konzolovými, pokud se kdy vůbec objeví. Na celé Tabatovo vyjádření se můžete podívat v přiloženém videu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama