Slib o bezplatných DLC pro NMS už neplatí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Slib o bezplatných DLC pro NMS už neplatí

Slib o bezplatných DLC pro NMS už neplatí

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 8. 2016 12:56 46
Reklama

Pevně doufáme, že se z tohoto témata nevyklube další kapitola plná protichůdných informací, jako tomu bylo v případě multiplayeru. Zatímco podle původních zpráv se měli fanoušci těšit jen na bezplatné updaty pro No Man's Sky, nyní už Hello Games placená DLC nevylučují.

Sean Murray to připustil v rozhovoru pro Daily Star s tím, že byl možná naivní, když původně věřil jen v bezplatné rozšiřování obsahu. “Možná se v budoucnu objeví nějaký důvod, proč bychom si nemohli dovolit udělat určité věci, aniž bychom si za ně nechali zaplatit,” prohlásil Murray.

Není pochyb o tom, že vývojáři hodlají na hře dále pracovat, a v budoucnu by tak mohlo být možné postavit si vlastní základnu nebo vlastnit velký vesmírný křižník, naznačil už dříve Murray. Aniž bychom chtěli sahat autorům nějak do svědomí a účastnili se virtuálního honu na čarodějnice, je podle našeho soudu přinejmenším nešťastné, když Hello Games v podobně citlivých a důležitých otázkách nezastávají konsistentní postoj. Podobné obraty ve filozofii hry by se totiž mohly obrátit proti nim podobně, jako se to stalo u vzájemně si odporujících prohlášeních na adresu multiplayeru.

V tuto chvíli se v každém případě celý tým zřejmě soustředí na opravy a na nový obsah a funkce dojde nejdříve po vydání očekávaného patche. Už před pár dny pak Murray řekl, že pokud někdo momentálně doufal ve stavbu měst nebo PvP multiplayer, odejde s nepořízenou, ale právě tento typ novinek by podle něj mohly do hry přinést další aktualizace.

I když mají přirozeně vývojáři právo změnit názor, nemělo by se tak zřejmě dít z týdne na týden. A rozhodně by k takovému obratu nemělo dojít, zatímco hra vstoupí do prodeje. Spoustu bezplatných DLC a žádná placená rozšíření přitom Sean Murray hráčům sliboval ještě minulý týden těsně před vydáním No Man’s Sky. V rozhovoru pro magazín Red Bull na adresu expanzí rozhodně tvrdil: “Chceme je dělat zadarmo.”

“Už jste zaplatili za hru samotnou, takže byste měli dostat tyhle věci, aniž byste museli utrácet další peníze. Takže říkám NE, nebudou žádná placená DLC, jen patche,” dodal před týdnem. Murray tak tehdy řekl hráčům přesně to, co chtějí slyšet, ale v budoucnu to nakonec platit nemusí, jak sám nyní uznal.

Je přitom pochopitelné, že šlo o poněkud krátkozraký slib a bylo by naivní doufat v nekonečnou podporu zdarma. Za velká rozšíření k Zaklínači si koneckonců nechávají zaplatit i sympaťáci ze studia CD Projekt RED. Pokud by hra dostala opravdu zásadní obsahový nášup, není problém v tom za něj zaplatit. Velice ošidné je ale dávat sliby, kterým nemůžete dostát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama