Porovnejte grafiku PES 2017 na PC a konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Porovnejte grafiku PES 2017 na PC a konzolích

Porovnejte grafiku PES 2017 na PC a konzolích

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 8. 2016 09:10 3
Reklama

V posledních týdnech se pochopitelně hodně spekulovalo o tom, jak moc se bude lišit PC verze PES 2017 od té pro PS4 a Xbox One. Jinými slovy, o kolik horší bude grafika na PC ve srovnání se současnými konzolemi. Verze pro Windows totiž vychází z technicky zastaralé X360/PS3 verze, i když se přirozeně může pochlubit vyšším rozlišením, lepšími texturami a tak podobně. Dohadům je konec, nyní už se můžete přesvědčit na vlastní oči.

Podobu hry Pro Evolution Soccer 2017 na PC Konami odhalilo teprve během Gamescomu. Srovnat ji s PS4 verzí můžeme díky novému traileru a screenshotům, které pocházejí z Windows verze, ale mají stejnou choreografii jako starší materiály prezentující hru na současných konzolích. Vydavatel se tak alespoň poučil v tom smyslu, že už si na rozdíl od loňského roku nedovolil na Steamu prodávat novinku skrze zavádějící obrázky a videa, která pocházela z jiné platformy.

Rozdíly mezi konzolovou a PC verzí jsou opravdu značné, a to přitom můžeme posoudit jen grafickou stránku. V PC verzi mají ale chybět i takové maličkosti jako nové oslavy bez dresů nebo exteriéry stadionů, připomíná Gamereactor. Rozdíly jsou patrné především v celkovém nasvícení, ale tím výčet odlišností teprve začíná.

Magazín Gamepur pak upozornil na srovnávací video, které se objevilo na YouTube kanálu Merlin'in Kazanı. Na rozdělené obrazovce můžete současně sledovat trailer z PC a PS4 verze, přičemž stejně jako loni největší rozdíly určitě zpozorujete ve detailech na stadionu, zpracování diváků, vzhledu trávníku a zejména pak obličejích virtuálních fotbalistů.

PES 2017 bude mít na PC o to obtížnější pozici, protože konkurenční FIFA 17 na enginu Frosbite vypadá skvěle a hráči oprávněně čekají na Windows grafiku minimálně srovnatelnou s konzolemi, spíše pochopitelně ještě lepší vzhledem k výkonům počítačů. Fox Engine navzdory své cross-gen podpoře ale na Windows nabídne jen druholigovou podívanou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama