Zápis mezi rekordy za kostým Batmana
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zápis mezi rekordy za kostým Batmana

Zápis mezi rekordy za kostým Batmana

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 8. 2016 13:46 2
Reklama

Možná jste ani neměli tušení, že existuje hráčská odnož Guinessovy knihy rekordů. Kupodivu ale nemusíte být zrovna profesionální hráč Counter-Strike nebo některého z populárních MOBA titulů, abyste se na její stránky dostali. Stačí hodně času, talent, šikovné ruce a dobrý nápad.

Expert na tvorbu speciálních efektů a nejrůznějších monster pro filmový průmysl Julian Checkley si vytvořil Batmanův oblek ze hry Batman: Arkham Origins. Aby toho však nebylo málo, svůj kostým vylepšil hned 23 kusy vybavení, které Batman běžně používá, ať už ve zmiňované hře, nebo v jiných případech. Patří mezi ně funkční displeje v rukavicích, magnetické sledovací batarangy, kouřové bomby nebo známý vystřelovací hák.

Kostým napřed vytiskl na 3D tiskárně jako formu a následně jej vymodeloval z pružné uretanové gumy. Jednotlivé součásti pak upravil, nabarvil a opatřil potřebnými detaily, aby je následně připevnil na speciálně navrženou podkladovou vrstvu. Největším oříškem při návrhu kostýmu bylo zajištění místa pro všechna technologická udělátka, která Batman při svých dobrodružstvích využívá. Checkley je na své dílo patřičně hrdý a svůj zápis do herní odnože Guinessovy knihy rekordů bere už jen jako třešničku na dortu. V akci si oblek můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama