Final Fantasy XV není celé open world
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Final Fantasy XV není celé open world

Final Fantasy XV není celé open world

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 8. 2016 08:10 8
Reklama

Hadžime Tabata, který vede vývoj Final Fantasy XV, v rozhovoru pro japonský magazín Famitsu upřesnil některé detaily k netrpělivě očekávané hře, která je ve vývoji přes 10 let. I když titul nabídne velký otevřený svět, neměli by se fanoušci domnívat, že půjde o čistokrevný open world zážitek od A do Z. V druhé polovině bude podle Tabaty hraní mnohem lineárnější.

Novinky z Famitsu přeložil web Siliconera. Japonští redaktoři měli podle něj možnost si vyzkoušet několik prvních kapitol z celkem patnácti. Po jejich testu se řeč stočila k tomu, zda bude celá hra takto otevřená od samého začátku až do konce. Tabata ale vysvětlil, že struktura Final Fantasy XV se v průběhu hraní změní. Titul tvoří open world část a lineární část.

První má fungovat velmi svobodně, zatímco v druhé části můžeme očekávat, že vyprávění bude mnohem lineárnější. Tím, jak se hra těsněji sevře, chtějí autoři zabránit tomu, aby vás začal otevřený svět nudit. “Pokud odehrajete první půlku a v té druhé jen hlavní linku, věřím, že vám to bude trvat 40 až 50 hodin,” prohlásil Tabata na konto trvanlivosti Final Fantasy XV.

Zdá se přitom, že z toho vyplývá, že ani v druhé polovině nás nečeká průchod jediným koridorem a hra nám poskytne možnost odpočinout si od primárního úkolu. Jen už se zřejmě nebudeme pohybovat ve stoprocentně otevřeném světě, jak si jej hráči mohou obvykle představovat.

Final Fantasy XV vychází 29. listopadu na PS4 a Xboxu One. Hra byla ještě jednou odložena, aby vývojáři mohli doladit poslední detaily a zahrnout obsah Day 1 patche přímo na disk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama