Gran Turismo Sport vyjde až příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gran Turismo Sport vyjde až příští rok

Gran Turismo Sport vyjde až příští rok

Jiří Bigas

Jiří Bigas

30. 8. 2016 12:37 18
Reklama

Zakladatel Polyphony Digital Kazunori Jamauči před chvíli na PlayStation Blogu oznámil, že Gran Turismo Sport nevyjde tento rok, jak bylo několikrát avizováno. I když nás opakovaně vývojáři ujišťovali, že stihnou hru dokončit do konce roku a obětovali kvůli tomu i původně slíbenou betu, nakonec se tak nestane.

Jamauči připustil, že studio muselo udělat obtížné rozhodnutí s ohledem na to, že do titulu vývojáři i samotní vývojáři vkládají vysoká očekávání. Má jít o jeden z jejich nejambicióznějších počinů s řadou nových technologií, nicméně s tím, jak se blížilo listopadové vydání, si autoři uvědomili, že prostě potřebují více času. Jako obvykle je důvodem snaha neslevit ze svých vysokých standardů a obava, aby nemuseli autoři přistupovat k nějakému bolestivému kompromisu. I když Polyphony zatím nechtějí konkretizovat nové datum vydání, slibují, že se pokusí z GT Sport udělat to nejlepší Gran Turismo všech dob.

Velice slušně zásobený rok pro virtuální závodníky tak o jeden zásadní titul prořídne. A Driveclubu ubude konkurenční VR počin, který mu mohl pořádně zatopit. Teď už se Sony kanibalizace bát nemusí a pozor si musí dávat maximálně na rivaly v podobě Project CARS a Assetto Corsa, pokud se také podpory PS VR dočká.

O možném odkladu GT Sport na rok 2017 se přitom spekulovalo už letos na jaře. V květnu pak Polyphony Digital oznámili, že hra vyjde 15. listopadu a připustil, že z plánů na původně avizovanou betu sešlo. Důvodem byla právě snaha vývojářů stihnout hru vydat ještě letos. Zkušební verze byla oznámená společně se hrou v loni v říjnu. Jamauči pak litoval, že autoři nedostojí svému slibu, soustředit se na produkci a vydání bety by ale údajně spotřebovalo čas, který musí vývojáři věnovat dokončení celé hry.

Jamauči v květnu vysvětlil, že udělat otevřenou betu a provozovat ji vyžaduje srovnatelnou péči s vydáním klasické hry a její gold verzí. Dokončit v krátké době po sobě vlastně dvě odlišné verze jedné hry není možné, aniž by se celý proces výrazně nezpomalil. Jamauči odhadl, že zrušení betaverze autorům ušetří přibližně tři měsíce práce.

Ve stejné době vyšlo najevo i to, že Gran Turismo Sport bylo tou dobou hotové přibližně z poloviny, což bylo trochu podivné, když hra měla vyjít už v listopadu a ve vývoji byla přinejmenším dva roky. Na zbylých 50 procent tak studio mělo jen šest měsíců. A očividně to nestačilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama