Jak dlouho trvá cesta kolem světa v NMS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak dlouho trvá cesta kolem světa v NMS

Jak dlouho trvá cesta kolem světa v NMS

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 9. 2016 13:00 8
Reklama

Populární uživatel s přezdívkou TheyCallMeConor, který se na YouTube specializuje na videa, v nichž překonává všemožné virtuální mapy a světy, si vytyčil heroický úkol. Rozhodl se zjistit, zda jsou skutečně planety ve hře No Man's Sky tak velké jako ty opravdové.

No Man's Sky je gigantická hra s nepředstavitelně obrovským vesmírem plným hvězdných soustav a planet, které přinejmenším vypadají, že jsou tak velké, jak by měly být. Je tomu ale opravdu tak? To se rozhodl tento odvážlivec vyzkoušet. Přistál na jednom ze světů, vystoupil ze své vesmírné lodě a vydal se na cestu. Pěšky.

Jakkoli i ve skutečném vesmíru existují planety mnohem menší i mnohem větší, než je Země, tento konkrétní pokus dopadl tak, že dotyčný obešel půlku planety za necelých dvanáct hodin. To je sice jen zlomek času, který byste potřebovali k tomu, abyste obešli polovinu Země, ale i tak jde o pěkně dlouhý výlet. Cesta pěšky podél rovníku by vám trvala 5 tisíc hodin, než byste se dostali do poloviny.

Co z toho vyplývá? Tahle konkrétní planeta, jakkoli obrovská, není tak velká jako náš domovský svět. To ale neznamená, že se v digitální galaxii nenachází i větší vesmírná tělesa. Navíc je třeba připomenout, že postava ve hře se pravděpodobněji pohybuje rychleji než ve skutečnosti.

I když vývojáři možná slibovali větší planety, smyslem tohoto pokusu určitě nebylo autory shodit. I tak nabízí No Man's Sky tolik prostoru, že se z toho většině smrtelníků protočí panenky. S rozlohou ostatně problém titul nikdy neměl. Jak tento pokus vypadá v praxi, se můžete přesvědčit na přiloženém videu. V samém závěru autor nabízí i srovnání s dalšími virtuálními světy. Tomuto žebříčku kraluje Just Cause 3.

Na celé video 12 hodin naštěstí potřebovat nebudete. Zrychlený záznam se vešel do necelých osmi minut.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama