Vampyr vám zabere 15, ale klidně i 30 hodin
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vampyr vám zabere 15, ale klidně i 30 hodin

Vampyr vám zabere 15, ale klidně i 30 hodin

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 9. 2016 11:52 6
Reklama

Upíří akční RPG Vampyr od studia Dontnod Entertainment nám bylo sympatické hned z prvních informací po oznámení a s každou další novinkou nás více ubezpečovalo o tom, že autoři skvělé a cenou BAFTA oceněné epizodické adventury Life is Strange vědí, co dělají. Však si přečtěte Vojtovy dojmy z E3. Nyní už navíc víme i to, kolik času nám příběh doktora Jonathana Reida trvat.

Podle dostupných informací bude pouť po temných londýnských uličkách, zamořených španělskou chřipkou, trvat 15-30 hodin. Nižší hranice bude určena hráčům, kteří půjdou jen po hlavním příběhu a nenechají se zlákat množstvím vedlejších úkolů a zkoumáním zákoutí anglické metropole počátku 20. století. Hra také bude obsahovat collectibly, které dovolí ještě lépe nahlédnout pod pokličku příběhového pozadí a dobového zasazení.

Nelze zapomínat ani na to, že hra sází na nutnost rozhodovat se prakticky na každém kroku. Budete hodným lékařem, který i přes svou upírskou podstatu zvolí pomoc nevinným lidem, nebo zahodíte otěže lidskosti a stanete se nebezpečným krvesajem? Obě varianty mají svá pro a proti a touha vyzkoušet si všechny eventuality jen nahrává znovuhratelnosti. Pokud budete „ti hodní“, uzavřete si vrátka k mocným schopnostem, ale hra se vám odmění viditelným zlepšením situace v Londýně. Rozhodnete-li se pro dráhu bytosti noci, neočekávejte příliš pozitivní vývoj událostí ani konec hry.

Vampyr nebude zdaleka tak pacifistickou hrou, jako předchozí Life is Strange. Z několika ukázek pre-alfa verze hry je jasně patrné, že o krev tu nebude nouze, ať už bude prýštit z otevřených ran nebo ze dvou malých otvůrků v krční tepně ubohé oběti. K boji budete využívat především širokou paletu zbraní na blízko, v případě odklonu od lidskosti i sadu vražedných schopností. Proti vám se postaví jak ostatní vampýři, tak i zástupci lidské rasy. Hra je naplánována na příští rok a vyjde na klasické trio PC, PS4 a Xbox One.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama