Další hry oznamují podporu PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další hry oznamují podporu PS4 Pro

Další hry oznamují podporu PS4 Pro

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 9. 2016 10:37 8
Reklama

PlayStation 4 Pro se stala konkrétním pojmem teprve před dvěma dny, herní firmy se však již předhánějí v oznámeních, že i jejich hra bude využívat extra výkon vylepšené konzole. Nejde přitom vždy jen o chystané tituly, stále častěji se objevují i další hry, které už na trhu nějaký čas jsou, přesto si však vyslouží zkrášlující update.

Již v průběhu akce PlayStation Meeting byla předvedena hrstka her, která se na novém systému dočká vylepšení. Mimo jiné šlo například o chystaného Spider-Mana od studia Insomniac, akční dobrodružství Horizon: Zero Dawn z dílen Guerilla Games nebo třeba Watch Dogs 2 a For Honor z produkce Ubisoftu. Právě Ubisoft nyní potvrdil, že i adrenalinová jízda Steep či kooperativní střílečka Ghost Recon Wildlands se na navýšené síle PlayStation 4 Pro nakrmí a poskytne tak hráčům ještě lepší zážitek. Zatím není jasné, zda Ubisoft přeleští i letošní jarní tituly Far Cry: Primal nebo Tom Clancy’s The Division, moc bychom za to ale nedali.

Zlepšení se dočká i oceňovaná logická hra The Witness od Jonathana Blowa. Vzhledem k tomu, že titul už nyní běží v 60fps, budou všechny grafické úpravy směřovány ke zvýšení grafické kvality jak ve 4K, tak i Full HD rozlišení. Hra by měla běžet v rozlišení 1440p při stabilních 60fps s upscalem na 4K. Texty, menu a uživatelské rozhraní pak budou v nativním rozlišení 4K. Stejný postup hra používala v minulosti při upscalu 900p na 1080p. Je ovšem možné, že vývojáři dosáhnout i vyššího rozlišení, než je právě 1440p. Pokud budete mít hru spuštěnu na Full HD televizi, poběží tentokrát již opravdu v nativním rozlišení 1080p a navíc dojde k zdvojnásobení antialiasingu na 4x MSAA. Zvažují se i další grafické efekty, zvýšení vykreslovací vzdálenosti a tak dále. Na PS4 Pro hra navíc dostane i podporu HDR. Blow doufá, že se mu téhož podaří docílit i na původní PlayStation 4, zatím ovšem nemá informace o technickém řešení.

Další hrou, která již vyjádřila podporu nové konzoli od Sony, je Titanfall 2 od studia Respawn Entertainment. Vince Zampella na Twitteru kladně odpověděl na otázku, zda bude chystané pokračování robotí akce využívat přidanou sílu nového zařízení. Zatím ovšem neupřesnil, v jakém ohledu k tomu dojde. Můžeme však předpokládat, že půjde o podobné změny jako u ostatních her – vyšší rozlišení, vylepšené grafické efekty a podobně. Řádku her, které na Pro budou vypadat lépe, pak prozatím uzavírá výtečná skákačka Ratchet & Clank. Insomniac Games, kteří momentálně chystají i zmiňovaného Spider-Mana, se v nedávném rozhovoru vyjádřili o nové konzoli s velkým nadšením a dodali, že i Ratchet & Clank dostane podporu HDR a 4K rozlišení. Už nyní skutečně pohledná hra bude tedy vypadat ještě lépe.

Zatím se zdá, že si vylepšená PlayStation 4 získala u vývojářů značnou oblibu a informací o vylepšených titulech bude jen přibývat. Podobnou situaci jsme samozřejmě očekávali a jen čas ukáže, do jaké míry se začnou rozdíly mezi oběma verzemi herní konzole zvyšovat a v jakém momentu už nebude možné posun ve vizuální podobě ignorovat. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama