Sony neschválila mody pro Fallout 4 na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony neschválila mody pro Fallout 4 na PS4

Sony neschválila mody pro Fallout 4 na PS4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 9. 2016 15:01 11
Reklama

Modifikace na konzolích mají být jedna z velkých věcí této generace. Nebo alespoň měly být. Přinejmenším v případě Bethesdy. Nicméně momentálně to s nimi na PlayStationu 4 vypadá bledě. I když doslova ještě před pár dny sliboval vydavatel, že mody pro Fallout 4 na PS4 by se měly objevit tak rychle, jak to jen bude v jejich silách, z těchto plánů nakonec úplně sejde. Nebo lépe řečeno už sešlo.

Na vině je údajně komplikovaný schvalovací proces a neschopnost domluvit se na novince se Sony. Bethesda vydala zprávu, v níž s lítostí oznamuje fanouškům, že po měsících diskuzí s japonským výrobcem bohužel došlo k tomu, že plány na modifikace pro konzoli PlayStation 4 úplně padají. Vývojáři jsou podle svých slov už dlouho připravení jejich podporu nabídnout, ale Sony firmu Bethesda informovala, že uživatelské výtvory v požadované podobě neschválí. Platí to jak pro Fallout 4, tak i novou edici Skyrimu.

Samotná Bethseda je rozhodnutím zklamaná stejně jako fanoušci, protože do tohoto projektu firma vložila značné úsilí, čas i prostředky. Vydavatel lituje i toho, že fanoušci čekali na podporu modů tak dlouho, aby se nakonec vůbec nedočkali. Přesto vývojáři neztrácí úplně naději, že by se mohla situace v budoucnu změnit, nebo by se našel jiný způsob, jak modifikace majitelům PlayStationu zprostředkovat. Dokud však prý Sony neumožní Bethesdě nabídnout jejich náležitou podporu, tento obsah pro Fallout 4 a Skyrim se na PS4 neobjeví.

Pokud se na celé věci něco změní, máme se to včas od Bethesdy dozvědět. V tuto chvíli ale nadále platí, že z modifikací se mohou těšit jen hráči na PC a Xboxu One. Vzhledem k tomu, že podporu modů na konzolích do budoucna plánovali i další vývojáři, bude zajímavé sledovat, jak tento precedent ovlivní jejich plány.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama