Naughty Dog: Konečně nás neomezuje výkon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Naughty Dog: Konečně nás neomezuje výkon

Naughty Dog: Konečně nás neomezuje výkon

David Plecháček

David Plecháček

12. 9. 2016 13:13 10
Reklama

Dvorními vývojáři PlayStationu jsou bezesporu lidé ze studia Naughty Dog. Můžeme očekávat, že právě oni budou posouvat hranice (ne)možného jak u starého PlayStationu 4, tak i u novějšího PlayStation 4 Pro. Christian Gyrling, jeden z předních designéru čtvrtého Uncharted a člověk, který má na starosti update na verzi pro PS4 Pro, s tímto tvrzením souhlasí.

I Gyrling sdílí nadšení vývojářů z větších možností a většího manévrovacího prostoru. První hrou, u které se vyšší výkon ukáže, je poslední díl dobrodružné série Uncharted. „Mám radost, že lidem konečně ukážeme, jak naše hry mohou vypadat. Vlastně jak naše hry vypadají už teď, jak vždycky vypadaly, protože už se nemusíme omezovat výkonem a uměle snižovat rozlišení či hloubku barev. Konečně s tím vším můžeme vyjít a ukázat to, je ve hře od začátku.“ Vytvořit verzi pro PS4 Pro tak asi nebude zase tak těžké. „Moje práce spočívá v tom, že vám díky silnější konzoli vyčistím brýle. Všechno uvidíte tak nějak jasněji,“ říká.

4K v kombinaci s HDR je lákadlem pro všechny a je to něco, co by člověk měl snadno rozeznat na první pohled, většina vývojářů varuje, aby lidé nedávali na dojmy z internetu. „Pokud se díváte třeba na odlesky v kalužích, odlesky z oken či na paprsky pod vodní hladinou... to je ta chvíle, kdy si řeknete „wow“. (Zprostředkovat tento dojem skrze internet) je složité. Musí nám s tím pomoct i herní média. Používání HDR a nastavení vyššího rozlišení nám pomůže doplnit detaily, pomůže nám to zprostředkovat dojem toho, že záběry vypadají stejně jako ve skutečném světě.“

Ale vyšší míra detailů a používání vyššího výkonů je novinkou pro Naughty Dog, nikoliv pro další velká studia. PC porty i přes jejich čas od času nechvalnou optimalizaci přeci jen nabízí podstatně širší paletu nastavení a možností, a tak se nabízí otázka, jestli je pro čistě konzolovou společnost těžší držet krok i s těmito hráči. „Upřímně, ne, není. Všechny naše hry posouvají hranice, to je to, co děláme. Je nám ctí dělat ty nejhezčí hry, které si na konzolích zakoupíte.“

Rozdíl si budete moci poměřit v listopadu, kdy Naughty Dog uvolní patch pro podporu 4K a HDR. Některé rozdíly poznáte i na ne-4K a ne-HDR televizi, ale pokud si novou obrazovku pořídíte (nebo jí už máte), rozdíly budou ještě markantnější. Jestli už jste vybaveni HDR a 4K televizí, můžete se podívat na následující video. To vám o změnách prozradí víc. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama