The Last Guardian se znovu opozdí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Last Guardian se znovu opozdí

The Last Guardian se znovu opozdí

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 9. 2016 12:31 15
Reklama

Kdybychom měli zmínit nějaké příklady her, které se po letech převalování ve vývojovém pekle konečně dočkaly svého definitivního vydání, jako první by se nám vydral na jazyk Duke Nukem Forever, hned další příčku by nejspíš obsadil The Last Guardian. Zatímco Duke Navždy oslavil letos již páté narozeniny a hra to ve své době byla vpravdě strašná, The Last Guardian měl vyjít letos 28. října. Jenže nevyjde.

Tak fajn, jestli jste už rozdýchali infarkt z předchozí věty, uklidnili třesavku v rukou a otřeli ledový pot z čela, můžete se aspoň mírně uklidnit. Ano, The Last Guardian se dočkal dalšího odkladu, tentokrát ale nebude zdaleka tak zdrcující. Hra se přesouvá jen o něco více než jeden měsíc. Současné datum vydání je tedy stanoveno na 7. prosince letošního roku.

Nepříjemnou zprávu přinesl PlayStation Blog. Dílo z pera slavného Fumita Uedy a týmu gen DESIGN, které má být duchovním nástupcem kultovní dvojice her ICO a Shadow of the Colossus, je ve vývoji již od roku 2011 a původně se mělo objevit na PlayStation 3 v roce 2011. Po dlouhých odkladech a problémech byl vývoj v roce 2012 přesunut na PlayStation 4 a hra byla veřejnosti znovu představena na loňské E3.

Uedova vize dojemného příběhu přátelství malého chlapce a obřího ptakopsa Trica si podle autorů zaslouží tu největší péči a fanoušci, kteří hru podporují tak dlouho, mají dostat co nejvybroušenější zážitek. Studio gen DESIGN si dobře uvědomuje, že odklad, zvláště u hry, jakou je The Last Guardian, je vždy nepříjemným rozhodnutím. Žádají však o trochu více času, aby mohli dosáhnout svých záměrů. Své oznámení zakončují na mírně pozitivnější notu – slibují, že s blížícím se vydáním odhalí nový obsah.

Je pravda, že některé věci se zkrátka nemají uspěchat, slovy Jaye Wilsona, někdejšího ředitele vývoje Diabla 3: „Nikdo si nebude pamatovat, jestli hra vyšla se zpožděním, jen to, zda byla skvělá.“ Faktem ovšem zůstává, že konkrétně u her, jako je The Last Guardian nebo například Final Fantasy XV, jsou už fanoušci extrémně citliví na jakoukoli špatnou zprávu, zejména ohledně data vydání. Uedovi i jeho týmu přejeme, aby času navíc skutečně využil ve prospěch hry. Je totiž nabíledni, že každý závan nedokonalosti mu bude od komunity hráčů připomenut dvojnásob.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama