Ni-Oh zná datum vydání, letos to nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ni-Oh zná datum vydání, letos to nebude

Ni-Oh zná datum vydání, letos to nebude

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 9. 2016 08:40
Reklama

Akční RPG Ni-Oh z feudálního Japonska je dalším příkladem hry, která je ve vývoji déle, než by bylo zdrávo. Původně jej vydavatelství Koei ohlásilo již v roce 2004, ještě před spojením sil se společností Tecmo. Hra měla vyjít na PlayStation 3 v roce 2006, nakonec se po dlouhých obdobích nejistoty a změn dočkala svého opětovného představení na loňské Tokio Game Show. A nyní už víme, kdy konkrétně se dostane na naše obrazovky.

Ni-Oh vyjde celosvětově počátkem příštího roku, konkrétně 9. února. Vývojáři z Team Ninja původně cílili na vydání ještě letos, nakonec se však rozhodli ještě více využít zpětnou vazbu z veřejných alfa a beta testů. Ty proběhly v rámci dvou demoverzí, které se na omezenou dobu objevily na PS Store. Nutno říci, že již mezi alfou a betou byl znatelný posun v hratelnosti i herních mechanismech a pokud vývojáři doladí ještě poslední detaily, můžeme očekávat velmi kvalitní titul, který by rád změřil síly i se soupeřem největším, sérií Dark Souls, z níž tak rád cituje.

Hlavním hrdinou hry je William Adams, který cestuje do Japonska, aby se stal samurajem. V cestě mu budou stát hordy démonických Yokai, zároveň se však dočká i výrazné pomoci od hrstky slavných postav japonské historie. Patřit mezi ně bude například Hanzo Hattori, slavný ninja z éry Sengoku, který se stane Williamovým průvodcem po démony zaplevelené zemi. Z ženských rolí můžeme zmínit například Ginčijo Tačibanu, manželku hlavy klanu Tačibana, která je zručnou bojovnicí a ráda přiloží své schopnosti k dílu.

Ve hře budete používat celou plejádu zbraní, od katan po těžká válečná kladiva a sekery. Ni-Oh se chlubí zajímavým soubojovým systémem, několika variantami držení zbraně, z nichž následně plyne váš styl boje, a chybět nebudou ani nějaká ta kouzla. Zajímavý je i systém staminy, která se tu jmenuje Ki. Každý úder, úskok či vykrytí vás bude stát trochu energie a pokud ji vyplýtváte, stanete se na okamžik naprosto bezbrannými. Na druhou stranu úspěšným řetězením komb můžete pomocí schopnosti Ki Pulse část energie okamžitě dočerpat. Podobné pokročilé techniky budou vyžadovat tréning a po dohrání obou demoverzí se už nemohu dočkat, až se pustím do plné hry. Jak je už v podobných hrách zvykem, každý nepřítel bude sám o sobě výzvou a pohyb po jednotlivých lokacích si vyžaduje opatrný přístup.

Zdá se, že počátek příštího roku bude nebývale bohatý na zajímavé tituly. Jmenujme například Resident Evil 7, Horizon: Zero Dawn, Persona 5 nebo právě Ni-Oh. Nudit se určitě nebudeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama