Bethesda nevzdává situaci s mody na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda nevzdává situaci s mody na PS4

Bethesda nevzdává situaci s mody na PS4

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 9. 2016 08:46 5
Reklama

Zatímco na platformě Xbox One si hráči mohou podporu modů ve Falloutu užívat již několik měsíců, na druhé straně barikády došlo nedávno k nepříjemnému oznámení. Po dlouhých jednáních Sony nakonec Bethesdě neumožnila poskytnout modifikace na PlayStation 4. Vydavatel hitů, jako je Fallout nebo série The Elder Scrolls, se ale s rozhodnutím zjevně nesmířil.

Dlouhodobé sliby, které se nakonec nepodařilo naplnit, samozřejmě komunitu hráčů nepotěšily a na sociálních sítích i diskuzních fórech se situace kolem modů na PS4 rozebírá velmi náruživě. Svůj díl kritiky si samozřejmě vysloužili i konkrétní vývojáři a tváře Bethesdy. Jízlivým komentářům se nevyhnul ani Pete Hines, viceprezident společnosti. Tomu bylo mimo jiné vyčteno, že když i méně známá hra, jakou je Farming Simulator 17, podporu modů na PS4 dostane, vypadají vývojáři z Bethesdy poměrně neschopně.

Hines reagoval ve smyslu, že jde o rozdílnou situaci a nelze míchat jablka s hruškami. Do škatulky modifikací podle něj spadá celá řada aspektů, které se liší svým rozsahem a technologickou komplexností. Hines nechce komentovat přesné důvody, proč k dohodě mezi Bethesdou a Sony nedošlo. Z jeho posledního tweetu je však zjevné, že firma nehází flintu do žita a stále se snaží mody na PS4 v nějaké podobě poskytnout. Vzhledem k tomu, že jak Fallout 4, tak remaster Skyrimu má na konkurenčním Xbox One potvrzenou podporu komunitních modifikací, je určitě v zájmu obou firem a zejména hráčů, aby ke shodě došlo. Sony bohužel není dlouhodobě známa pro svou vstřícnost, což dokládá i liknavý přístup k meziplatformovému multiplayeru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama